Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
17. 8. 2014,
19.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

olimpijske igre mladih

Nedelja, 17. 8. 2014, 19.00

5 let, 8 mesecev

Plavalci ostali brez finalov, veslača pokazala dobro formo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na olimpijskih igrah mladih v Nanjingu se je začelo zares. Na tekmovalnih prizoriščih so se predstavili tudi mladi slovenski plavalci, veslača, kolesarja in badmintonista.

Uvodna slovenska nastopa sta pripadla kolesarjema Petru Zupančiču in Aniti Žnidaršič, ki sta tekmovala v gorskem kolesarskem krosu – "eliminatorju", disciplini, s katero se sicer ne ukvarjata, a so pravila na olimpijskih igrah mladih nekoliko prilagojena, tako da morajo kolesarji ne glede na svoje specializiranosti tekmovati v treh različnih disciplinah, za končno uvrstitev pa bo štel seštevek vseh tekem. Zupančič, ki največ pričakuje v olimpijskem krosu, se je kljub temu prebil do četrtfinala, Žnidaršičeva, sicer cestna kolesarka, pa je obstala v osmini finala. "V četrtfinalu sem nekoliko slabše štartal, a sem se boril naprej. Po gozdnem delu, ko je bilo treba iti peš, pa se mi pedal ni hotel več zapeti, tako da sem izgubil preveč časa, da bi se lahko boril za uvrstitev naprej," je po nastopu povedal 18-letni Zupančič.

Plavalna štafeta za las prepočasna za finale

Plavalna štafeta v postavi Žan Pogačar, Grega Popović, Nastja Govejšek in Tjaša Pintar je za pičle štiri stotinke sekunde zaostala za osmim mestom, ki je še vodilo v finale. Popović je nastopil še na 400 metrov prosto, kjer je osvojil 23. mesto, s časom 4:01,69 pa je izboljšal osebni rekord. Pogačar je plaval na 100 metrov hrbtno in s časom 57,46 končal na 20. mestu.

Dobro pripravljenost sta na jezeru Xuanwu, kjer potekajo tekmovanja v veslanju, v razvrstitveni vožnji pokazala Vid Pugelj in Žiga Zarič v dvojcu brez krmarja. V tej disciplini tekmujeta prvič, kar se je poznalo tudi na prvem treningu v Nanjingu, saj sta se prevrnila, a očitno sta ujela ritem, saj sta imela skupno tretji čas, v njuni skupini pa sta bila boljša le svetovna prvaka iz Češke. "Z današnjim veslanjem sva zadovoljna, saj sva bila praktično vso progo pred Čehoma, ki sta le na koncu malo ušla, midva pa se nisva pravočasno odzvala," je njun uvodni nastop pokomentiral Vid, Žiga pa je razkril karte za naprej: "Čim bolj neobremenjeno se bova skušala prebiti v finale A, tam pa bo, kar bo. V tej disciplini nisva dosti trenirala skupaj, tako da bo vsako vožnjo lažje."

Dopoldne in popoldne so bili aktivni igralci badmintona. Slovenska predstavnika sta v posamičnih dvobojih izgubila, zvečer pa sta se veselila zmag v mešanih dvojicah. Andraž Krapež je z 2:0 izgubil proti nemškemu predstavniku, Katarina Beton pa z enakim izidom proti favorizirani mladi Kitajki. Krapež je nato zmagal skupaj z Nizozemko Alido Chen, Betonova pa z Indonezijcem Anthonyjem Gintingom. "Imava dokaj ugodno skupino, da bi se lahko prebila v četrtfinale. Dobila sva občutek, se uigrala. Nisva še trenirala skupaj, to je bilo bolj spoznavanje za prihodnje tekme. Jutri pričakujem več težav. Na začetku je bilo malo zaletavanja, vendar je moj partner tako dober, da pobere vse, kar jaz ne," je dejala mlada Slovenka in priznala, da je Indonezijec, ki je favorit za najvišja mesta tudi med posamezniki, močnejši člen v njuni ekipi.

Ne spreglejte