Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2012,
23.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valero Rivera Nikola Karabatić

Sreda, 8. 8. 2012, 23.17

8 let

Najbolj boleč poraz v karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Španski selektor Valero Rivera po grozljivem porazu v četrtfinalu olimpijskih iger na Otoku proti Franciji ni mogel skriti razočaranja. "Najbolj boleč poraz v karieri!"

Španci, ki so na turnirju pokazali dober rokomet, so proti olimpijskim prvakom začeli silovito. Pod nadzorom so imeli večji del prvega polčasa, potem ko sta šepala tako francoska obramba kot napad. V drugem delu so se izbranci Clauda Oneste zbrali, trdneje zaigrali v obrambi, razbranil se je tudi Thierry Omeyer. Sledil je infarkten zaključek, kjer je Fortuna stopila na stran Les Blues. Po obrambi Šterbika se je žoga nekaj sekund pred koncem odbila v roke Francozov (Williama Accambrayja), ki so zadeli za zmago s 23:22 za napredovanje v polfinale.

Ekipa si tega ni zaslužila

"Ekipa si tega ni zaslužila, saj je pokazala odlično igro, ki bi morala biti nagrajena z medaljo. Zato lahko rečem, da je zame to najbolj boleč poraz v karieri," ni skrival razočaranja Valero Rivera, ki je moral še enkrat stisniti roko Claudu Onesti in mu čestitati za zmago. Dodal je, da čuti le bolečino.

Na eni strani velika žalost, na drugi izjemno veselje. Francozi so po slabih predstavah na tem olimpijskem turnirju vendarle ostali v boju za obrambo naslova. Proti španski zasedbi nič ni šlo kot bi si želeli, predvsem slab strel z razdalje (Karabatić 1/7, Fernandez 3/8, Abalo 2/5, Narcisse 1 /4), a po 60 minutah so skakali od veselja.

William junak

"Španski vratar Šterbik je bil v prvem polčasu neverjeten, a tudi Titi (Theirry Omeyer, op. p.) je bil konstanten. Potem ko je vstopil William (Accambray), je le utišal Šterbika. Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo držati obrambo, to bo utrudilo Špance. In res se je zgodilo. Na koncu je usoda izbrala nas. William je junak zadnjih 24 ur, zbil je moralo Šterbiku in dal zagon nam," pa je poudaril izkušeni francoski kapetan Jerome Fernandez, ki se veseli tekme s Hrvati v polfinalu: "Tam nimamo prav ničesar za izgubiti. Oni niso naredili še nobene napake, zato bo težko. Upam samo, da njihov vratar ne bo tako veličasten kot Šterbik."

V polfinalu se bosta v petek pomerili Madžarska in Švedska ter Francija in Hrvaška.

Ne spreglejte