Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
19. 1. 2012,
22.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Četrtek, 19. 1. 2012, 22.59

7 let, 12 mesecev

Lampičevo taktična napaka stala medalje

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anamarija Lampič je v šprinterski preizkušnji v prosti tehniki osvojila četrto mesto na prvih zimskih olimpijskih igrah za mlade. Lea Einfalt je bila šesta.

Da se bosta slovenski smučarski tekačici borili za medalje, je bilo jasno že po klasični preizkušnji na 5 km, kjer sta osvojili srebro in bron, a so tokrat prostor na zmagovalnih stopničkah morale prepustiti skandinavskim tekmovalkam. Anamarija Lampič in Lea Einfalt sta v kvalifikacijah prostega šprinta dosegli osmi oziroma 19. čas, nato pa sta se v izločilnih bojih prebili vse do velikega finala šesterice. A v odločilnih trenutkih sta se obe nekoliko taktično ušteli in na koncu ostali brez medalj. Lampičeva je na četrtem mestu za medaljo zaostala sekundo in tri desetinke, za prvim mestom pa sekundo in pol. Einfaltova je na koncu popustila in zasedla šesto mesto. ''V odločilnih trenutkih so me tekmice zaprle, jaz pa sem se povsem 'zaštrikala'. Šla sem namesto po zunanji, po notranji strani, potem sem morala počakati, da je šla mimo še Finka. Najhitrejše tri so proti cilju naredile nato preveliko razliko, da bi jih lahko še ujela. Ne skrbi me preveč, bo še veliko priložnosti," ni bila razočarana Lampičeva, s šestim mestom pa je bila zadovoljna tudi Einfaltova: ''Šprint ni moja disciplina, zato sem šestega mesta zelo vesela. V finalu se mi je pripetila taktična napaka, na predzadnjem klancu sem bila še na tretjem mestu, potem sem se pustila izriniti in na koncu mi je pobralo še moči." Zmagala je Norvežanka Silje Theodorsen, ki je dober meter pred ciljem celo padla in se čez ciljno črto zapeljala po zadnjici, desetinko za njo je bila Švedinja Jonna Sundling, še desetinko zadaj pa še ena Norvežanka Linn Eriksen.

Med moškimi je zmaga prav tako odšla na Norveško, saj je bil najhitrejši Andreas Molden. Nemec Marius Cabulla je osvojil srebro, Rus Aleksander Seljaninov pa je bil bronast. Miha Šimenc se je prebil do polfinala in končal na 12. mestu, Matic Slabe pa je ostal v kvalifikacijah.

Ne spreglejte