Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
27. 7. 2011,
22.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Adrian Gomboc

Sreda, 27. 7. 2011, 22.26

8 let

Gomboc srebrn v Trabzonu, Petrač četrti

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski judoisti so na 11. poletnem olimpijskem festivalu evropske mladine ponovno poskrbeli za veselje v slovenski ekipi Adrian Gomboc je bil drugi v kategoriji do 60 kg.

Adrian Gomboc se je brez večjih težav prebil v finale, kjer pa je naletel na Izraelca Alexandra Raskopinea, ki se je mlademu slovenskemu judoistu oddolžil za poraz na tekmovanju pred OFEM. ''S srebrno medaljo sem zadovoljen, s finalno borbo pa ne. Mislim, da bi lahko tudi zmagal,'' je bil na koncu kljub velikemu uspehu nekoliko razočaran Gomboc. Slednji ni bil edini slovenski predstavnik na tatamiju. V kategoriji do 52 kg je nastopila še Barbara Bizilj, ki je po dveh zmagah v četrtfinalu izgubila proti turški judoistki. Sledil je repasaž, kjer je bila v prvi borbi uspešna, v drugi proti danski judoistka žal ne, kar je pomenilo končno sedmo mesto.

Odlični nastopi atletov

Atletske šprintarice je tokrat obulo šest slovenskih upov, Jan Petrač in Anja Benko pa sta nastopila v finalu. Petrač je tekel na 1500 metrov (3:55,66) in odlično opravil svoj nastop, do medalje pa mu je na koncu zmankalo dobre pol sekunde, potem ko ga je v zaključku prehitel britanski atlet. Benkova je bila v finalu teka na 400 metrov sedma s časom 55,49.

Eva Trošt se je brez večjih težav uvrstila v finale teka na 400 metrov z ovirami (1:01,42), to je uspelo tudi Katji Zof v metu kopja (44,93 m), Robert Renner, svetovni mladinski prvak v skoku ob palici, pa si je z enim skokom (460 cm) zagotovil petkov finale. Edini, ki mu ni uspelo napredovati, je bil Luka Žontar v teku na 200 metrov (22,02), ki je končal na 12. mestu.

Odbojkarice še brez zmage

Odbojkarice so z 1:3 (16, -24, 14, 13) izgubile tudi proti Srbkinjam in so s tremi porazi zasedle zadnje mesto v skupini. V naslednjih dneh se bodo borile za mesta od 5 do 8.

Kolesarji so imeli na sporedu kriterij. Tekmovali so v treh skupinah, najboljših 16 iz vsake pa se je pomerilo še v finalni vožnji. Od Slovencev se je v finale uvrstil le Gašper Katrašnik, ki je bil na koncu deveti. Žiga Ručigaj in Blaž Šuštar sta nastopila v finalu B in končala na 31. in 32. mestu.

Tenisačici v polfinalu

Po izpadu med posamezniki so tenisače čakali še obračuni v dvojicah. Pia Čuk in Natalija Šipek sta v četrtfinalu z 2:0 (7:5, 6:4) premagali Belgijki, med fanti pa sta Maks Tekavec in Rok Križaj v četrtfinalu morala priznati premoč Poljakoma, ki sta bila boljša z 2:0 (7:6, 7:5).

Ne spreglejte