Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
8.35

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Calcit Volley GEN-I Volley pokal challenge

Četrtek, 24. 1. 2019, 8.35

5 let, 3 mesece

Pokal Challenge, ženske, osmina finala (povratne tekme)

Maščevanje uspelo, Novogoričanke do lepega uspeha, sladek poraz Kamničank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
GEN-I Volley | Novogoričanke so se uvrstile v četrtfinale pokala challenge. | Foto CEV

Novogoričanke so se uvrstile v četrtfinale pokala challenge.

Foto: CEV

Odbojkarice GEN-I Volleyja so se uvrstile v četrtfinale evropskega pokala challenge. V povratni tekmi osmine finala so s 3:1 (14, 20, -20, 15) premagale madžarski Vasas Obuda. Prvo tekmo v Budimpešti so izgubile z 2:3. Slovenija bo imela v četrtfinalu dva predstavnika. GEN-I Volleyu se je pridružil tudi Calcit, ki je v Aachnu sicer izgubil proti ekipi Ladies in black (-22, -25, 20, 24, 6), a je vseeno napredoval, saj je prvo tekmo v Kamniku dobil s 3:1.

Odbojkarice GEN-I Volleyja, vodilne ekipe slovenskega prvenstva, so dosegle lep mednarodni uspeh. Uvrstile so se v četrtfinale po kakovosti tretjega evropskega pokala, potem ko so v povratni tekmi nadigrale madžarski Vasas. Novogoričanke so bile večji del tekme boljše, tekmice so spravljale v obup z odličnimi servisi, na koncu so dosegle 13 asov, boljše pa so bile tudi v bloku.

Najučinkovitejša v slovenski vrsti je bila z 19 točkami Lana Ščuka, 15 jih je dodala blokerka Mirta Velikonja Grbac, 11 pa kapetanka Tina Lipicer Samec. Pri poraženkah je slovenska reprezentantka Darja Eržen prispevala osem točk, čeprav je igrala le dobra dva niza.

Lana Ščuka
Sportal Ni ji žal, da se je tako odločila
Novogoričanke v četrtfinalu čaka obračun s premagljivim švicarskim Schaffhausnom, Kamničanke pa se bodo za preboj v polfinale udarile z italijansko Monzo. To bo težja naloga, saj ta v močnem italijanskem prvenstvu zaseda peto mesto.

Kamničanke pokazale psihološko moč

Kamničanke so se v četrtfinalu pridružile Gen-I Volley. | Foto: CEV Kamničanke so se v četrtfinalu pridružile Gen-I Volley. Foto: CEV Kamničanke so v Aachen dopotovala z lepo prednostjo. Tudi psihološko, saj bi se tudi v primeru poraza lahko reševala v zlatem nizu. Kazalo je, da bo do njega resnično prišlo, Nemke, ki so v domačem prvenstvu zabeležile tri zaporedne zmage, so dobile prva dva izenačena niza. V drugem so zaostajale z 11:18, a so se rešile z odlični servisi, z asom pa so tudi končale niz.

A slovenske pokalne zmagovalke se tudi v nadaljevanju niso imele česa bati. Še naprej bile sproščene, taka igra jim je v tretjem nizu prinesla zmago, saj niso ponovile napak iz prejšnjih dveh. Psihološko moč so pokazale tudi v četrtem, ki so ga dobile predvsem po zaslugi bloka, v katerem je blestela Kanadčanka Lucy Charuk.

Po izenačenju se je že vedelo, da bodo Kamničanke napredovale, pravega motiva ni bilo več, kar so Nemke izkoristile in ga s prepričljivo razliko tudi dobile.

"Pokazalo se je, da ima ekipa karakter in da se zna rešiti iz težkega položaja"

"Res je, da smo bili že skoraj v breznu, spet pa se je pokazalo, da ima ekipa karakter in da se zna rešiti iz težkega položaja, vendar moram v isti sapi poudariti, da vso sezono na ta način ne bo šlo. Ne smemo si dovoliti, da po vodstvu z 18:11 v drugem nizu, trepetamo za napredovanje vse do četrtega niza. Ampak pustimo zdaj to ob strani, danes je čas za veselje ob uvrstitvi pokala challenge. Čeprav je tokrat izstopala Charukova, pa si pohvale zaslužijo tudi druge igralke in samo še enkrat več se je pokazalo, da je odbojka kolektivni šport," je po tekmi dejal domači trener Gregor Rozman.

V četrtfinalu tega tekmovanja bo z Le Cannetom nastopila tudi Eva Mori. Nasprotnik Francozinj bo izraelski Hapoel. 

GEN-I Volley
Sportal GEN-I Volley spet vodilni, Kamničanke in Mariborčanke tik za njim

 

Ne spreglejte