Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Zavrč šokiral prvaka: Maribor prvič poražen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začela se je druga četrtina Prve lige Telekom Slovenije. Maribor je pri Zavrču izkusil prvi poraz. Velenjčani v tekmi z Olimpijo popustili v drugem polčasu.

Deseti krog 1. SNL se je začel v Novem mestu, kjer Krka ni prišla do dragocenih točk, ki bi prišle zelo prav v boju za obstanek. Koprčanom je zadostoval le gol ob uvodu tekme za zmago. V pokalu so Dolenjci pred domačim občinstvom zlahka odpravili kanarčke. Na Portovalu je bilo kar 3:0 za Krko, tokrat je bila zgodba drugačna.

Rudar je bil na lestvici tri mesta pred Olimpijo, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije izgubila zadnje tri tekme, samozavest pa si nekoliko dvignila s sredino pokalno zmago v Ankaranu, ko je v mreži drugoligaškega gostitelja odjeknila zeleno-bela petarda. V srečanju s "knapi", ki so v uvodnem krogu prvenstva osvojili Stožice, je Olimpija po zaostanku v prvem polčasu nadoknadila izgubljeno z goloma Nika Omladiča in Andraža Šporarja ter osvojila tri točke.

Pod žarometi pravkar potekata obračuna v Novi Gorici ter Domžalah. Vrtnice so imele opravka z zadnjeuvrščeno ekipo in upravičile vlogo favorita. Domžalčani in Celjani so med tednom blesteli v pokalu. Izbranci Miloša Rusa so nadigrali Zavrč, najlepše presenečenje prvoligaške sezone, Domžalčani pa brez težav odpravili ptujskega nižjeligaša. V domžalah je bil že v 16. minuti izključen Celjan Matic Žitko, kar je močno obrnilo tehtnico na stran domačih. Končalo se je z zmago 4:0.

Novinec v prvi ligi Zavrč je poskrbel za novo presenečenje in pred 1600 domačimi navijači z 1:0 odpravil Maribor, ki je doživel sploh prvi poraz v sezoni. Ante Čačić je tako doživel še četrti poraz na klopi vijoličastih. Mož odločitve je bil s prvim prvenstvenim golom sezone branilec Zavrča Peter Murko.

Ne spreglejte