Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 9. 2014,
13.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt Zlatko Zahović Srečko Katanec

Ponedeljek, 22. 9. 2014, 13.36

7 let, 12 mesecev

Zahović: Švico v Ljudskem vrtu čaka pekel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca se bo 9. oktobra v Mariboru udarila s Švico. Zlatko Zahović napoveduje peklensko vzdušje. Tudi v primeru, če na igrišču ne bo nogometašev Maribora.

Katančeva četa na uvodnem srečanju kvalifikacijskega ciklusa za EP 2016 ni prepričala. Po nepričakovanem porazu v Estoniji bo izgubljene baltske točke lovila na zelo pomembnem srečanju, na katerem bo 9. oktobra v Ljudskem vrtu gostila Švico. Udeleženka letošnjega svetovnega prvenstva, ki je v osmini finala dobro namučila poznejšo finalistko Argentino, je bila v prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu dvakrat usodna za Slovenijo. V Stožicah je zmagala z 2:0, v Bernu pa z 1:0. Zdaj se bodo Švicarji mudili v Mariboru, ki v zadnjih letih predstavlja neprebojno reprezentančno trdnjavo, slovenski tekmeci pa mesto ob Dravi praviloma zapuščajo sklonjenih glav.

"Ko je Slovenija združena, je zelo težko premagljiva"

Po porazu v Talinu je Štajersko preplavil val nezadovoljstva. Številni navijači Maribora so vzporedno z evropsko evforijo, za katero v tej sezoni skrbijo vijolice, v reprezentančni uradni postavi pričakovali vsaj kakšnega izmed izbrancev Anteja Šimundže. V Estonijo so odpotovali trije, a jim selektor Srečko Katanec na dvoboju ni namenil priložnosti. Po bolečem porazu so se pojavile govorice, da bi lahko privrženci slovenskih prvakov zaradi tega bojkotirali obisk reprezentančne tekme med Slovenijo in Švico.

Športni direktor Zlatko Zahović takšnemu scenariju ne verjame. Še več, prepričan je, da bo Švico čakalo podobno vzdušje, kot je v zadnjih letih evropske tekmece mariborskega kluba. "V klubu smo izjemno zadovoljni s podporo, ki jo slovenski mediji posvečate NK Maribor ob nastopih v evropskih tekmovanjih. Trudimo se po najboljših močeh in želimo vrniti z dobro igro ter rezultati. Igralci čutijo posebno energijo. Ko je Slovenija združena v reprezentančnem in klubskem nogometu, je nepremagljiva. Ali pa zelo težko premagljiva," razmišlja najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov.

Reprezentanci dati zagon ne glede na to, kdo bo vpoklican

Za 9. oktober, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala Švica, napoveduje izjemno navijaško kuliso in podporo slovenski izbrani vrsti. O tem, da bi poskušali nekateri navijači zaradi razočaranja ob neigranju članov NK Maribor bojkotirati reprezentanco, noče veliko poslušati. Prepričan je, da to ne drži in da bo štadion pod Kalvarijo čez dobra dva tedna v veliko pomoč Katančevi zasedbi.

"To sem že večkrat poudarjal. V Mariboru bomo naredili vse, kar je v naši moči, da damo reprezentanci zagon, ki ji ga v tem trenutku manjka. In to ne glede na to, kdo bo vpoklican. Švico čaka tak pekel, kot ga je v Ljudskem vrtu izkusil Sporting," je pojasnil športni direktor 12-kratnih slovenskih prvakov.

Konec meseca bo pozorno spremljal objavo seznama kandidatov za oktobrski kvalifikacijski preizkušnji (9. oktobra doma s Švico, tri dni pozneje gostovanje v Litvi). V zadnjih dneh je namreč na sončni strani Alp oživela dilema, v katerem državnem dresu bi raje nastopal njegov sin Luka Zahović.

Zlatko si želi, da bi izbral Slovenijo, a bi se lahko to po njegovih besedah primerilo le tako, če bi ga selektor Katanec trenutno najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije povabil v člansko izbrano vrsto. Če bi 18-letni napadalec prejel povabilo v mlado reprezentanco, bi imela v tem primeru prednost Portugalska.

Ne spreglejte