Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2009,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 5. 2009, 12.03

8 let

Zahovič: Garati s povečano vnemo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši iz štajerske prestolnice se bodo v 31. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili z aktualnimi državnimi prvaki iz Domžal. Jim bo molk pred mediji prinesel srečo?

Sedemkratni državni prvaki so v sredo doživeli neprijeten poraz, saj so v silno pomembnem srečanju klonili pred ljubljansko ekipo. Pokalu so tako rekoč pomahali v slovo …

"Ni se izšlo po naših željah. Fantje so žal pregoreli v veliki želji po zmagi. Treba je čestitati nogometašem Interblocka na zmagi in uvrstitvi v finale, bili so bolj sproščeni, razbremenjeni. To je bila njihova edina priložnost za Evropo. Prišli so tudi dovolj spočiti, a smo o tem že govorili v prejšnjih dneh," se je sredinega črnega scenarija za uradno klubsko stran dotaknil Zlatko Zahovič, ki tudi to pot nekako ni mogel mimo "afere" Interblock in neudeležbe ljubljanskih nogometašev na reprezentančnih srečanjih.

Mlinar 90, Mihelič 21 minut

Besede spočiti, sproščeni, razbremenjeni, ... Sila zanimivo je torej dejstvo, da je od mariborskih mladih reprezentantov na sredinem srečanju nastopil "zgolj" Rene Mihelič, ki je v igro vstopil v 69. minuti, medtem ko "nespočiti" nogometaši, Aleš Majer, Vito Plut - slednja nista bila niti na klopi za rezervne igralce - in Armin Bačinovič na mariborskih zelenicah sploh zaigrali niso.

Še več, edini ljubljanski "nespočiti" nogometaš, ki se je zbora reprezentance do 19 let tudi udeležil, je bil Antonio Mlinar Delamea, ki je na igrišču prebil vseh devetdeset minut …

Nova priložnost proti Domžalam

Po nasploh prvem porazu v prenovljenem atraktivnem Ljudskem vrtu so se vijoličasti, povsem pričakovano, zavili v molk in so za predstavnike sedme sile, bržkone do sobote, nedosegljivi. Glede na to, da vodilno ekipo prvenstvene lestvice v soboto čaka sila pomemben dvoboj z aktualnimi državnimi prvaki in glede na to, da se je molk v klubu pod Kalvarijo zgodil tudi pred prvim polfinalnim obračunom z Interblockom, je taka poteza povsem pričakovana.

Mariborčani, ki so v minuli sezoni v finalu pokala Hervis klonili ravno proti ljubljanski ekipi in se zaradi tega niso preizkusili na mednarodni sceni, bodo odslej vse upe polagali na prvenstvo, kjer bodo naskakovali osmo zvezdico. Priložnost za poln izkupiček bo konec tedna, ko bodo pričakali v zadnjem času nič kaj blestečo četo Vlada Badžima

"V prvenstvu smo na pravi poti"

"Zdaj je pomembno ostati miren, zbran. Viole so nam pokazale pot. Poteza naših navijačev ima velik pomen. Treba je strniti vrste, garati s povečano vnemo že proti Domžalam in potem na vsaki naslednji tekmi. Še vedno jih imamo šest na poti do osrednjega cilja, to pa je naslov državnega prvaka. V preteklih mesecih so se nekatere zadeve dogajale z veliko hitrostjo. Ko delamo analizo dosedanjega dela sezone in načrtov pred sezono, je stanje razumljivo. Ustvarjanje ekipe pomeni dolgotrajen proces, pričakovanja smo vmes že večkrat presegli. Pred sezono smo imeli zastavljen cilj uvrstitev na evropsko prizorišče, hkrati pa je bil naš namen, da pridemo čim dlje v pokalnem tekmovanju. Vmes so se določene zadeve zvrstile hitreje, kot je bilo realno pričakovati. V prvenstvu smo na pravi poti, to nam pomeni primeren motiv in energijo, ki jo je treba vložiti v prihodnje napore," je pred naslednjimi srečanji še dejal športni direktor Maribora.

Vsi igralci nared

Jesenski prvaki so poleg "kockarjem" v letošnji sezoni morali premoč priznati še Novogoričanom, Ptujčanom in Domžalčanom. Proti slednjim so klonili v 4. krogu, ko je usodo "vijolic" zapečatil domžalski napadalec Jože Benko. Potem ko so v 13. krogu v Ljudskem vrtu slavili domačini, se je srečanje v 22. krogu v mestu ob Kamniški Bistrici po pravi kanonadi zadetkov končalo z delitvijo točk.

Na večernem sobotnem srečanju bo strateg vijoličaste zasedbe Darko Milanič bržkone lahko računal na vse igralce. Težav s poškodovanimi in kaznovanimi igralci tokrat v mariborskem taboru nimajo.

Ne spreglejte