Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
16.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 16.51

7 let, 12 mesecev

Začetek priprav na SP, bojkota ne bo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca, ki jo čaka prijateljska tekma proti Katarju, je zbrana na Ptuju in je opravila trening. Nogometaši se ne strinjajo z vodstvom NZS, a ni tako hudo, kot se je pisalo.

V nedeljo se je zbrala večina izmed nogometašev, na katere bo selektor Matjaž Kek računal na sredini prijateljski tekmi proti Katarju v Ljudskem vrtu, ki bo prva Slovenije po uvrstitvi na svetovno prvenstvo 2010. Nekoliko je slovensko športno javnost razburkala informacija, da naj bi bili slovenski nogometaši zaradi nestrinjanja s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Ivanom Simičem glede premij celo pripravljeni bojkotirati tekmo, a je bilo kmalu jasno, da temu ni tako. Pred novinarje je stopil kapetan slovenske vrste Robert Koren in demantiral takšne informacije, čeprav je jasno, da vse ni najbolj rožnato in se nogometaši ne strinjajo z vodstvom NZS.

Po zmago, ki jo čakajo

Sicer pa je v izbrani vrsti vzdušje dobro, nekoliko pa sta na zbor zamudila nogometaša, ki si kruh služita v Grčiji, Aleksander Radosavljevič in Mirnes Šišič. Reprezentanti so dopoldne že opravili en trening, popoldne pa bodo trenirali še enkrat. Nekaj težav s poškodbo mišice ima Zlatko Dedič, po prilagojenem programu pa bosta zaradi utrujenosti trenirala tudi Marko Šuler in Mirnes Šišič. ''Veseli smo, da smo spet skupaj. To je začetek priprav na svetovno prvenstvo. Najbolj pomembno je, da smo spet skupaj. Treningi in prijateljske tekme so zelo pomembne v pripravi na tako velik dogodek, kot nas čaka poleti. Moramo ohraniti vzdušje in pripravljenost, ki smo ju imeli, oziroma ju celo izboljšati. Na prijateljski tekmi že dolgo časa nismo zmagali in upam, da nam zdaj uspe,'' je na zboru povedal selektor Matjaž Kek, ki je bil tako kot vedno dobre volje, tokrat pa bil, zanimivo, neobrit.

Brečko: Katar ni slab

Nekaj besed je novinarjem namenil tudi standardni branilec slovenske vrste Mišo Brečko. ''Katar še zdaleč ni slab nasprotnik. Podcenjevati Katarcev ne bomo smeli. So hitri in tehnično dobro podkovani in ne bodo lahek zalogaj. Nenazadnje so pred časom dodobra namučili Hrvate, ki so jih pred domačim občinstvom komajda premagali. Upam in verjamem, da bomo zmagali, a se bomo morali za kaj takega zelo dobro potruditi. Sicer pa je najbolj pomembno, da mislimo na sebe in na to, da se čim bolje pripravljamo in čim bolje igramo. Rezultat je tukaj v ozadju,'' je povedal nogometaš nemškega prvoligaša Kölna.

Slovenski reprezentanti so bili sicer že oblečeni v novo kolekcijo športne opreme, predstavitev novih dresov in opreme pa bo uradno v torek na Ptuju.

Ne spreglejte