Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
30. 5. 2015,
18.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 30. 5. 2015, 18.57

8 let

Z Mariborčani je proslavljal tudi Anže Kopitar (video)

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Približno osem tisoč navijačev je v Ljudski vrt prišlo pozdravit mariborske nogometne junake, ti so v središče Štajerske še petič zapored prinesli pokal.

Ob sončnem vremenu, idealnem za igranje nogometa, smo videli pravi nogometni praznik. No, vsaj na tribunah, ki so bile obarvane v vijolično barvo, je bilo tako. Na igrišču praznika ni bilo. Spremljali smo predstavo, ki je bila slabša od tistega, kar smo pričakovali od Maribora. Morda tudi zato, ker je nastopil v nekoliko spremenjeni zasedbi.

Priložnost za nekatere mlajše

Tako kot je v zadnjih letih takrat, ko je že vse odločeno, v navadi, je Ante Šimundža, trener Maribora tudi tokrat v ogenj poslal nekaj mladih upov. Debi v dresu Maribora je dočakal 21-letni vratar Aljaž Cotman, druga nastopa sta opravila mlada vezista, 18-letni Dejan Vokić in 20-letni Daniel Vujčić.

V prvem polčasu se ni zgodilo prav nič, kanček boljši je bil Maribor. Pri tem sta Marcos Tavares in Luka Zahović streljala mimo vrat, medtem ko je bil strel Dareta Vršiča lahek zalogaj za gostujočega vratarja. Koper sploh ni prišel do strela. Tudi drugi del igre se je začel podobno, šele nekje po uri dogajanja na zelenici se je igra nekoliko razživela. Najprej je bilo nevarno pred domačimi vrati, cilj je za las zgrešil veliki up Kopra Domen Črnigoj.

Po uri igre so se oboji malce razživeli

Malce za tem je do strela pred nasprotnikovimi vrati prišel ljubljenec domačega občinstva Tavares, a je vratar Kopra njegov strel ustavil. Še bližje zadetku je bil Maribor pozneje, ko je z roba kazenskega prostora streljal Mitja Viler. Njegov strel je vratar Kopra s skrajnimi močmi odbil v kot. Do konca tekme sta streljala še Tavares in Sintayehu Sallalich, na drugi strani je bil Koper nevaren, ko je s prostega strela poskusil Denis Halilović, a izid na semaforju se ni spremenil. Do konca je ostalo pri nepriljubljenih 0:0.

Zakaj mora Anže Kopitar navijati za Maribor?

Dogajanje na igrišču je bilo nezanimivo, jasno je bilo zato nekoliko manj glasno kot sicer tudi na tribunah. Zato ne preseneča, da je bilo še najbolj bučno ob polčasu. Takrat je na igrišče prišel zvezdnik svetovnega hokeja na ledu, ponos svetovnega športa Anže Kopitar. Jeseničan, ki stiska pesti za Maribor.

"Drugega mi ne preostane, moja žena je namreč iz Maribora," je prisotne nasmejal dvakratni prvak lige NHL z moštvom Los Angeles Kings. "Rezultati, ki jih dosega Maribor, so super. Res super," je nove in stare prvake pohvalil hokejski zvezdnik, ki je v dar dobil vijoličasti dres s številko 11, ta je njegov zaščitni znak. "Kopitar, Viola!" je ob tem zadonelo z južne tribune, na kateri so nastanjeni organizirani mariborski navijači. Ti so šli po zadnjem sodnikovem žvižgu skupaj s preostalimi na ploščad ob južni tribuni štadiona proslavljat nov, že 13. naslov državnega prvaka.

Ne spreglejte