Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 3. 2011,
21.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Severna Irska

Nedelja, 27. 3. 2011, 21.47

8 let

Vsi na treningu, Dedič le tekel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Operacija Severna Irska se nadaljuje s polno paro. Slovenska nogometna reprezentanca je imela po sobotni regeneraciji v nedeljo naporen trening. V lažji obliki ga je opravil le Zlatko Dedič.

Kekova četa se je po domačem porazu z Italijo odpravila na Ptuj, kjer je misli lažje osredotočila na torkovo gostovanje v Belfastu. Toplo štajersko sonce je v soboto ob 12. uri v Kidričevem pozdravilo vse nogometaše, ki so v dvoboju z ''azzurri'' počivali ali pa igrali manj kot 90 minut, preostale utrujene udeležence šestega slovensko-italijanskega obračuna pa je čakala regeneracija v bližnjem wellness centru. Za še boljše vzdušje je poskrbel tradicionalni družinski piknik, na katerem so igralci za nekaj časa pozabili na naporen tekmovalen ritem in v družbi najbližjih krepili duha pred bližajočimi se izzivi.

Trening po sestanku

V nedeljo pa je operacija Severna Irska, odločilna tekma za zagotovitev ugodnega izhodiščnega položaja v boju (vsaj) za drugo mesto, stekla s polno paro. ''Ob 13.30 je bil na sporedu sestanek, ob 17. uri pa trening. Kar nas lahko veseli, je podatek, da so se ga udeležili vsi. Vsi so normalno trenirali, tudi Mišo Brečko, ki ga je v petek na cedilu pustila utrujenost, le Zlatko Dedič je zaradi bolečin v aduktorju opravil le lažji trening in zgolj tekel,'' je sporočil za Sportal sekretar članske ekipe Boštjan Gasser, ki podobno kot nogometaši pred gostovanjem v Belfastu napoveduje lov na tri točke.

Po domači ničli z Italijani bi bile zlata vredna, saj bi Slovenijo na razpredelnici ločile od borbenih Otočanov, vsak drugačen scenarij pa bi še dodatno zapletel želje Kekovih izbrancev o nastopu na EP 2012.

Brečko: Poraz še peče

''Prejel sem udarec v hrbet, ki mi je umrtvičil mišico na nogi. Nekaj minut sem se vlekel po igrišču in čakal, da bolečine minejo, a na žalost niso. Nisem mogel več teči,'' je priznal Mišo Brečko, ki je priznal, da je sodniški kriterij petkovega delivca pravice, Nemca Felixa Brycha, dopuščal kar grobo igro. ''To je pač nogomet. Tudi sami bi morali igrati malce bolj grobo. Brycha poznam iz nemškega prvenstva. On dopušča bolj grobo igro, moramo pa napake za poraz iskati pri sebi in dvoboj analizirati,'' je razmišljal Trboveljčan po porazu z zahodnimi sosedi , nato pa se že posvetil torkovemu dvoboju.

''To bo zelo pomembna tekma. Spomin na poraz s Severnimi Irci še peče. Doma smo izgubili točke, ki jih bo treba nadoknaditi. Le tako bomo imeli kakšne možnosti v kvalifikacijah. Sedaj moramo strniti vrste, se dobro spočiti in pripraviti na težko tekmo,'' meni Brečko.

Cesar odhaja v ponedeljek

V torek ne bo, tako kot tudi selektor Matjaž Kek, mogel računati na pomoč obrambnega kolega Boštjana Cesarja, ki bo manjkal zaradi kazni (dva rumena kartona v tem ciklusu), vsi ostali soigralci pa so nared. ''Cesi'' bo v Verono odpotoval v ponedeljek, do takrat pa pridno treniral z reprezentanti.

Nos, ki je v petek pod zaščitno masko izdržal napore, je v vedno boljšem stanju, tako da lahko Chievo pričakuje pomembno okrepitev. Večjo neznanko predstavlja stanje Tima Matavža, ki pa je sodeč po opravljenem nedeljskem treningu blizu uradne vrnitve. Letalo z najboljšimi slovenskimi nogometaši bo proti Belfastu odletel v ponedeljek ob 11.30 z mariborskega letališča. Srečno, fantje!

Ne spreglejte