Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Čačić Amir Dervišević

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 8.51

8 let

Video: Maribor in Viktoria zmagujeta kot brata dvojčka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naključje ali ne, Maribor in Viktoria sta v štirih uvodnih prvenstvenih nastopih štirikrat zmagala, imata tudi identično razliko v golih. Dokaz več, da bosta obračuna za ligo prvakov zelo izenačena?

Vijolice so v soboto v Ljudskem vrtu s 3 : 0 odpravile novomeško Krko. Trener Ante Čačić je ponudil priložnost "rezervni" ekipi, ki je v domačem prvenstvu lačna uspehov, kar je dokazala že z visoko zmago nad Koprčani. "Imamo 21 nogometašev, ki jih nameravamo uporabiti. Ritem je naporen, tu sta prvenstvo in Evropa, prihaja še pokal. Imamo širok izbor igralcev, ki so dokazali, da si zaslužijo dres Maribora," je po prepričljivi zmagi nad dolenjskim predstavnikom dejal Zagrebčan.

Med strelce se je prvič na uradni tekmi, ki šteje za točke, v dresu Maribora vpisal Amir Dervišević. Še v prejšnji sezoni je nosil dres Krke in ji pomagal do tretjega mesta v drugi ligi, nato ga je Zlatko Zahovič povabil, da bi se priključil vijoličasti družini. "To so fantastični občutki. Doseči prvi uradni gol proti nekdanji ekipi in s slabšo nogo … To je lepa popotnica za Češko," se je smejalo mlademu reprezentantu, ki je vedel, da dvoboj z nekdanjimi soigralci ne bo preprost. Pred srečanjem je bilo nekaj zbadanj z nogometaši Krke: "Motiv je bil še večji. Vratarja Krke poznam od prej, poskušal sem s 25 metrov s slabšo nogo in ga premagal," je bil vesel po evrogolu, ki je zatresel mrežo gostov iz Novega mesta.

Mariborčani so z novo zmago ohranili prvo mesto na lestvici, Čačić pa neporaženost na uradnih srečanjih v tej sezoni. Slovenske prvake prihodnji torek čaka veliki izziv, gostovanje pri češkem prvaku Viktorii v prvi tekmi zaključnega kroga kvalifikacij za preboj v skupinski del lige prvakov. Povratno srečanje v Ljudskem vrtu bo 28. avgusta.

Ne spreglejte