Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2013,
18.33

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale NK Aluminij Sandro Bloudek

Sobota, 27. 4. 2013, 18.33

4 leta, 6 mesecev

VIDEO: Bloudek s prvencem poskrbel za remi v Domžalah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal in Aluminija so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Obe ekipi sta si na tem dvoboju želeli točke. Domači zaradi boja za končno (vsaj) tretje mesto, ki še prinaša nastope v evropskih pokalih, gosti pa zaradi krčevitega boja za obstanek. Po koncu srečanja so bili bolj zadovoljni gosti, pa čeprav se je tekma končala brez zmagovalca.

Domžalčani so imeli več od igre in vodili vse do 89. minute, nato pa je Sandro Bloudek poskrbel za sedmi remi Aluminija v sezoni. S tem je ekipa iz Kidričevega obdržala dve točki zaostanka za osmo Gorico. Na drugi strani so Domžale obdržale osem točk zaostanka za drugouvrščeno Olimpijo, četrti Koper pa jih lahko v nedeljo točkovno ujame, ko igra proti Triglavu.

Domžalčani so bili v uvodu tekme boljši tekmec in si nanizali kar nekaj (pol)priložnosti. V 26. minuti pa so boljšo igro kronali z vodilnim zadetkom. Sandro Bloudek je 18 metrov od vrat igral z roko, Domžalčani pa so prišli do prostega strela. Nekoliko z leve je odlično streljal Dragan Čadikovski, ki zadel zgornji desni kot vrat nemočnega Tomaža Murka. Do konca polčasa so gledalci videli še tri nenatančne strela domačih nogometašev, dvakrat je sprožil Goran Vuk, enkrat pa Mato Šimunović.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Sandro Bloudek v 57. minuti, ko se je odločil za strel z razdalje, Nejc Vidmar pa je dobro posredoval. Sledilo je zatišje, kar zadeva obetavne akcije, šele v 78. minuti so domači znova poskusili. Erik Janža je podal v kazenski prostor, kjer je z dobrih desetih metrov z glavo natančno meril Čadikovski, izkazal pa se je Aluminijev čuvaj mreže Murko. Ta je moral posredovati tudi štiri minute pozneje, ko je z glavo sprožil Zeni Husmani.

Ne spreglejte