Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 12. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

NK Krško Boštjan Blažinčič Zoran Omerzu Miljan Škrbić Tonći Mujan Marko Zalokar Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 16. 12. 2017, 11.30

6 let, 4 mesece

Predsednik NK Krško Zoran Omerzu

V Krškem zvonijo telefoni, belega dima pa še od nikoder

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
NK Krško | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Novi predsednik Krškega Zoran Omerzu napoveduje, da bo novi trener posavskega nogometnega ponosa znan še letos. Takšna je želja klubskega vodstva, ki želi s pomočjo švicarskih partnerjev spremeniti klub v stabilnega prvoligaša. Prizadeval si bo, da pozimi v Krškem ostanejo vsi najboljši igralci.

Nogometaši Krškega bodo v Prvi ligi Telekom Slovenije prezimili na sedmem mestu. Po točkah so v spodnji polovici razpredelnice, a jih miri spoznanje, da so sorazmerno daleč od najslabšega Ankarana, pred katerim imajo 11 točk prednosti.

So pa Posavci edinstveni v prvoligaškem okolju po tem, da so jesenski del preživeli brez prvega trenerja. Radovan Karanović je vskočil le kot začasna rešitev. Klubsko vodstvo pospešeno išče najbolj primernega kandidata, ki bi nadaljeval tisto, kar je v uvodnih mesecih sezone začel Stipe Balajić. Kdo ga bo nasledil?

Kandidati so tudi tujci

Zoran Omerzu je na položaju predsednika Krškega nasledil Boštjana Blažinčiča. | Foto: NK Krško Zoran Omerzu je na položaju predsednika Krškega nasledil Boštjana Blažinčiča. Foto: NK Krško ''Intenzivno se pogovarjamo s kandidati, z nekaterimi se moramo še pogovoriti. Kandidati so slovenski in tuji obrazi, znani nogometni obrazi. Naša želja je, da bi upravni odbor Krškega novega trenerja potrdil še pred novoletnimi prazniki. O imenih še nima smisla govoriti. Niti ne bi bilo korektno,'' je bil namenoma skrivnosten predsednik mag. Zoran Omerzu. Dodal je, da bosta novega trenerja pričakala zdravo okolje in mlada ekipa.

''To je za trenerja velik izziv. Lahko bo motiviran.'' Za zdaj se ve le to, da se bodo priprave na spomladanski del začele okrog 10. januarja, do konca leta pa naj bi bilo že jasno, kdo bo novi trener.

Krčani so pod vodstvom Dalmatinca, legendarnega nogometaša Maribora, sprva blesteli, v nadaljevanju pa popustili. Pomanjkanje točk je s trenerskega položaja spodneslo Balajića, vseeno pa so lahko navijači s ponosom zrli na seznam statističnih dosežkov prvega dela sezone.

Stipe Balajić je na vročem stolčku Krškega prebil manj kot polovico leta. | Foto: Vid Ponikvar Stipe Balajić je na vročem stolčku Krškega prebil manj kot polovico leta. Foto: Vid Ponikvar

V dveh statističnih rubrikah so najboljši v državi! Imajo najboljšega strelca (Miljan Škrbić) in podajalca (Tonći Mujan). Ker sta deležna zanimanja snubcev, tako iz Slovenije kot tudi tujine, ju bo težko zadržati v klubu.

Dolgoročni razvoj na dveh stebrih

Krško je v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije nastopil z zelo mlado ekipo. | Foto: Vid Ponikvar Krško je v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije nastopil z zelo mlado ekipo. Foto: Vid Ponikvar Tega se zaveda tudi predsednik, a vseeno upa na srečen konec. ''V čast nam je, da imamo najboljšega strelca in asistenta, za katera vlada veliko povpraševanje. Želimo ju zadržati v klubu do konca sezone. Za našo ekipo sta zelo pomembna. Veliko bo odvisno tudi od novega trenerja,'' nam je povedal Omerzu, ki je nedavno na predsedniškem položaju nasledil Boštjana Blažinčiča. V preteklosti je nosil dres Krškega, zato se še toliko bolj zaveda pomembnosti kluba za ta del Slovenije.

Rad bi izbral trenerja, ki bo sledil klubskemu vodilu. To temelji zlasti na razvoju mladih lokalnih nogometašev. ''Želimo postati stabilen prvoligaš. Dolgoročni razvoj gradimo na dveh stebrih. Prvi je stabilna organizacija in poslovanje, drugi pa razvoj in prodaja doma vzgojenih mladih nogometašev, ki se dokazujejo pri članih,'' želi Krško posnemati nekatere večje slovenske klube, na primer Domžale. Domžalčani za preživetje redno prodajajo najboljše igralce. Podobne usode bodo kmalu deležni tudi Krčani. Škrbić je največji magnet, ponudbe prihajajo iz različnih logov, Posavci pa bi vseeno najraje videli, da bi mladi Srb ostal zvest zelenemu dresu.

Zaupajo švicarskim partnerjem

Miljan Škrbić je z 11 zadetki prvi strelec 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Miljan Škrbić je z 11 zadetki prvi strelec 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar S pomočjo poslovnega partnerja JSP Sports Group, ki prihaja iz Švice, so prepričani, da bo Krčanom uspelo. Pred kratkim so prevetrili upravni odbor, v katerem ni več Svena Danijela Prosinečkega, brata priznanega hrvaškega strokovnjaka in nekdanjega svetovnega nogometnega zvezdnika Roberta Prosinečkega.

''Nekaj je še starih članov, sicer pa je v upravnem odboru zapihal nov veter in prinesel nove cilje. S švicarskim poslovnim partnerjem smo se pred kratkim sestali. Strinjamo se z zastavljeno strategijo in pišemo skupno zgodbo. Skupaj se bomo potrudili, da bi postali uspešnica. Želimo biti pregledni,'' novega predsednika ni prav nič strah, da bi se ponovile izkušnje nekaterih prvoligaških tekmecev, ki se s tujimi vlagatelji niso razšle na najlepši način. Lep primer sta Celje in Rudar.

Dalmatinec Tonći Mujan je najboljši podajalec jesenskega dela. | Foto: Vid Ponikvar Dalmatinec Tonći Mujan je najboljši podajalec jesenskega dela. Foto: Vid Ponikvar

''Ni bojazni, da bi se to zgodilo pri nas,'' Omerza popolnoma zaupa Švicarjem. Da je Krško na pravi poti, dokazujejo izboljšave na infrastrukturnem področju. Na glavnem igrišču so sanirali travnato površino. Uredili so drenažo, nato pa se lotili še prenove slačilnic. Tudi z željo, da izboljšajo pogoje za delo v mlajših kategorijah, kjer v NK Krško trenira 250 nadobudnih nogometašev med 8. in 19. letom.

Ponosen na mlade upe in prvega vratarja

Razvojni načrt kluba temelji na uveljavljanju podmladka. Predsednik je bil zelo ponosen, ko so na zadnji prvenstveni zmagi, na štadionu Matije Gubca je padlo Celje, v ekipi zaigrali trije najstniki, ki so zrasli v klubski šoli. Jan Gorenc, David Kovačič in Ester Sokler so stari komaj 18 let in so kapital za prihodnost.

Štadion Matije Gubca je v zadnjem obdobju doživel nekaj popravkov. | Foto: Vid Ponikvar Štadion Matije Gubca je v zadnjem obdobju doživel nekaj popravkov. Foto: Vid Ponikvar

Ponosen je tudi na prvega vratarja Marka Zalokarja, ki je v 1. SNL branil prav na vseh tekmah Krškega. Njegov niz se kar noče končati, zdaj je že pri številki 90! Pri Krškem se bodo trudili, da bodo v prvi ligi odigrali še veliko sezon. ''Prvi cilj je obstanek, drugi pa, da bi postali stabilni prvoligaš,'' ambiciozno sporoča prvi mož Krčanov.

Ne spreglejte