Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2008,
8.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 8. 4. 2008, 8.43

7 let, 12 mesecev

Trilogija z nadaljevanjem na Anfieldu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V torek bo na sporedu povratna četrtfinalna tekma med Liverpoolom in Arsenalom. Skupaj pa se bosta angleška kluba srečala že tretjič v šestih dneh.

Usoda se je poigrala, da se bosta Liverpool in Arsenal pomerila še tretjič zapored. Po dveh tekmah v Londonu bo tokrat v vlogi gostitelja Liverpool. Prva četrtfinalna tekma lige prvakov se je končala z 1:1, podobno kot tudi sobotni prvenstveni obračun.

Bodo napadalci v glavnih vlogah tudi tokrat?

Tokrat ne bodo v igri točke, pač pa polfinale najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja. Izenačujoč zadetek nizozemskega napadalca Dirka Kuyta daje rahlo prednost tokratnemu moštvu Rafe Beniteza, ki je bilo na prvi tekmi v podrejenem položaju, na roko pa jim je šel tudi glavni sodnik, ki ni zapiskal očitne enajstmetrovke v korist "topničarjev". Slednji so povedli po strelu z glavo Emmanuela Adebayorja in bodo v mestu "Beatlov" morali vsaj enkrat premagati obrambo zadnjih finalistov lige prvakov, če bodo hoteli računati na napredovanje. Tudi na zadnjem prvenstvenem obračunu so bili v glavni vlogi napadalci, a tokrat rezervista. Trenerja sta odpočila nekatere ključne igralce, zaupanje pa sta dobro izkoristila Danec Nicklas Bendtner pri Arsenalu in Peter Crouch pri Liverpoolu.

"Naš cilj na tekmi je zadeti in zmagati. Zavedamo se, da lahko Arsenal zadeva tudi na gostovanju," je pred tekmo dejal španski strokovnjak. Na listi poškodovanih pri Liverpoolu so danski branilec Daniel Agger, vprašljiva pa sta nastopa vezistov Harryja Kewella in Jermaina Pennanta.

Trener Londončanov Arsene Wenger verjame, da njegova ekipa lahko zmaga na Anfieldu. "Presenečenja so možna vselej. Tudi, če se moštvi zelo dobra poznata." Precej bolj dolg spisek poškodovanih pa je na strani Arsenala. Tako bodo manjkali; Eduardo da Silva, Tomaš Rosicky, Johan Djourou, Alexandre Song in Bacary Sagna.

Statistika na strani Liverpoola

Statistika je pred dvobojem na strani "Redsov", ki so pod vodstvom Beniteza zmagali trikrat od sezone 2004/05 do 2005/06. Kljub temu pa je Arsenal nazadnje uspel na Anfieldu dvakrat izločiti Liverpool iz angleškega pokala. Moštvo pod vodstvom španskega stratega že nekaj časa boljše igra v evropskih pokalih kot v prvenstvu. Tako so proti angleškim nasprotnikom na evropski sceni odigrali že pet tekem in imajo ob treh zmagah še dva remija. Nogometaši francoskega stratega pa so iz štirih letošnjih gostovanj v ligi prvakov vknjižili dve zmagi, remi in poraz.

Kluba sta se doslej pomerila 201-krat. Od tega se lahko Arsenal pohvali s 70 zmagami, Liverpool z 80, 51-krat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca. Zanimiv je tudi podatek, da je Liverpool v vlogi gostitelja slavil 53-krat, zabeležil 17 remijev, 25-krat pa so se zmage na Anfieldu veselili navijači tretjeuvrščene ekipe angleškega prvenstva.

Na čigavi strani pa bo boginja Fortune tokrat?

Ne spreglejte