Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 11. 2008,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 30. 11. 2008, 18.16

8 let

Trije Slovenci v polno, vrnitev Matavža

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna so se med strelce vpisali (tudi) Milivoje Novakovič (Köln), Klemen Lavrič (Omiya Ardija) in Matej Mavrič (Koblenz). Na igrišča se je vrnil Tim Matavž (Emmen).

Nemčija V uvodni tekmi 15. kroga nemškega prvenstva je Hertha na Olimpijskem štadionu v Berlinu ugnala Köln (2:1). Zadetek za goste je prispeval najboljši strelec ''kozličkov'' Milivoje Novakovič, ki se je v tej sezoni med strelce vpisal že devetkrat. Tako je ostal ''slavljenec'' - trener gostov Christoph Daum, ki je vodil že 400. tekmo v priljubljeni ''bundesligi'' (enajsti na večni lestvici) – brez razlogov za slavje.

Slovenski napadalec je zadel v polno v končnici prvega polčasa, ko je z lepim strelom z glavo premagal vratarja Herthe. Vseh 90 minut na igrišču je prebil tudi Mišo Brečko. Trboveljčana so v 27. minuti delili le centimetri od zadetka. Njegov strel z razdalje 28 metrov se je namreč zaustavil v okviru vrat. V soboto se je dragocenih treh točk pri neposrednem tekmecu v boju za obstanek razveselil Bojan Prašnikar. Moštvo iz Cottbusa je Borussio Mönchengladbach ugnalo s 3:1.

Se za Koblenz obetajo lepši časi? Moštvo Mateja Mavriča (strelec) in Gorana Šukalo (zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop) je v petek v 15. krogu druge nemške lige s 4:1 ugnalo goste iz Essna s 4:1. Uvodni zadetek na tekmi je v 28. minuti s strelom z bele točke prispeval Pirančan, ki je odigral vseh 90 minut. Wehen Wiesbaden je v nedeljo remiziral v Münchnu (3:3). Na Allianz Areni je zaigral tudi Aleš Kokot (vseh 90 minut).

Italija Udinese je v 14. krogu nepričakovano naletel na težave. Čeprav je pred domačim občinstvom gostil zadnjeuvrščeni Chievo, so vse tri točke osvojili gostje iz predmestja Verone. Samir Handanovič na srečanju ni imel veliko dela. Mrežo je ohranil nedotaknjeno vse do končnice srečanja, ko ga je tri minute pred koncem nesrečno premagal soigralec Da Silva Dalbello Felipe in postavil končni rezultat 0:1. Jan Koprivec ni kandidiral za srečanje. Pisa je v 16. krogu Serie B v soboto ugnala Frosinone Zlatka Dediča s 3:1. Koprčan je odigral vseh 90 minut, a se ni vpisal med strelce. Brez točk je ostal tudi reprezentančni rezervni vratar Jasmin Handanovič, ki je med vratnicama izkusil domač poraz z Brescio (0:2).

Nizozemska Emmen je bil v nedeljo v 18. krogu druge nizozemske lige že v brezizhodnem položaju, saj je doma izgubljal z ekipo Go Ahead Eagles z dvema zadetkoma zaostanka. Klub Tima Matavža, ki je v igro vstopil v 74. minuti, si je z dvema zaporednima zadetkoma vseeno zagotovil točko, ki bo še kako pomembna v boju za obstanek. Nekdanji napadalec Novogoričanov je zaigral prvič po poškodbi mečne mišice, ki ga je oddaljila od reprezentančnih priprav na prijateljskih dvoboj z BiH.

Avstrija Dunajska Austria je v 20. krogu avstrijskega prvenstva v gosteh odpravila KSV Superfund (2:1). Na štadionu Franz Fekete je odigral vseh 90 minut Milenko Ačimovič in prispeval podajo (s kota) za prvi zadetek ''vijoličastih''.

Francija Sochaux je v 16. krogu francoskega prvenstva remiziral z Bordeauxjem (0:0). Na štadionu Auguste Bonal je od slovenskih legionarjev nastopil le Bojan Jokič (vseh 90 minut), medtem ko Valter Birsa ni kandidiral za srečanje.

Anglija West Bromwich Albion je v 15. krogu angleškega prvenstva (nesrečno) izgubil na gostovanju pri moštvu Wigan Athletic (1:2). Robert Koren (igral vseh 90 minut) je ostal na štadionu JJB brez točk, čeprav je njegova ekipa prešla v vodstvo. Gostitelji so zmagoviti zadetek dosegli v 87. minuti.

Japonska Japonsko prvenstvo se vneto bliža zaključku. Konec tedna je bil odigran predzadnji, 33. krog. Omiya Ardija Klemna Lavriča se je pred domačimi gledalci z moštvom Kyoto Sanga razšla z neodločenim rezultatom 1:1. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je odigral vseh 90 minut. V 12. minuti se je vpisal med strelce (četrtič v tej sezoni), tik pred sodnikovim podaljškom pa si je prislužil še rumeni karton. Omiya se je z zmago povzpela na 13. mesto (prva japonska liga šteje 18 klubov).

Belgija Gent je v soboto v 14. krogu belgijskega prvenstva z lahkoto odpravil Roeselare (4:0) in navdušil 10.300 gledalcev na objektu Jules Ottenstadion. Dvoboj si je na klopi za rezervne igralce ogledal tudi Marko Šuler, medtem ko Zlatan Ljubijankič zaradi nedavne poškodbe gležnja še vedno opravlja individualne treninge in tudi to pot ni kandidiral za srečanje.

Ciper Omonia je v soboto v 11. krogu ciprskega prvenstva v gosteh ugnala AEP Paphos (3:2). Za moštvo iz Nikozije, ki na lestvici za vodilnim Anorthosisom zaostaja le točko, je vseh 90 minut odigral dolgoletni slovenski reprezentant Anton Žlogar, pri gostiteljih pa je v 38. minuti prejel rdeči karton nekdanji član slovenske izbrane vrste Almir Tanjič. Na dvoboju so rdeče kartone prejeli kar trije igralci.

Bolgarija CSKA Sofija je v petek v 15. krogu bolgarskega prvenstva remiziral v gosteh pri ekipi Lokomotiv Mezdra (2:2) in vodilno mesto na razpredelnici prepustil mestnemu tekmecu Levskemu. Slovenski branilec Mitja Mörec znova ni kandidiral za nastop.

Romunija V 17. krogu romunskega prvenstva sta zaigrala dva slovenska legionarja. Politechnica Temišvar je na štadionu Dan Paltinisanu razveselila 7.000 gledalcev z visoko zmago 4:0 nad gosti iz Brašova. Dejan Rusič je vstopil v igro v 80. minuti, branilec Farula iz Konstance Andrej Rastovac pa je pri zmagi (1:0) nad moštvom CS Otopeni sodeloval vseh 90 minut. Poli Iasi je brez pomoči Andreja Pečnika in Dominika Beršnjaka pred domačimi gledalci (na štadionu Emil Alexandrescu se jih je zbralo 2.000) izgubil z Rapidom (1:2).

Češka Sparta se je v 16. krogu češkega prvenstva znesla nad ekipo Kladno (5:0). V 54. minuti je pri Pražanih v igro vstopil Nejc Pečnik.

Izrael Maccabi Petach Tikva je v soboto v 12. krogu izraelskega prvenstva remiziral pri drugouvrščenem Maccabiju iz Netanye in na lestvici zadržal četrto mesto. Dalibor Stevanovič je pri gostih začel v začetni postavi, na začetku drugega polčasa pa ga je zamenjal soigralec Ori Luzon.

Španija Betis iz Seville je v 13. krogu španskega prvenstva izgubil na zahtevnem gostovanju pri Valencii (2:3). Branko Ilič za nastop na štadionu Mestalla ni kandidiral.

Grčija Olympiakos je v 12. krogu grškega prvenstva nadigral Panionios (4:1). Mirnes Šišič znova ni bil v konkurenci za nastop na tekmi.

Ne spreglejte