Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 10. 2008,
14.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 28. 10. 2008, 14.53

8 let

Tony Adams glavni pri Portsmouthu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvomov ni več. Torkova tiskovna konferenca na sedežu Portsmoutha je razkrila, da je Harryja Redknappa na klopi Portsmoutha nasledil njegov donedavni pomočnik Tony Adams.

Ponosni branilci pokalnega naslova FA so sredi minulega tedna nepričakovano ostali brez prvega trenerja Harryja Redknappa, ki ni želel izpustiti iz rok nenadne ''sanjske'' ponudbe iz Londona. Na trenerskem stolčku Tottenhama se je pojavila ''privlačna'' praznina, stric angleškega reprezentanta Franka Lamparda pa je že od mladih nog zagrizen privrženec ''petelinov''. Sledil je podpis za trenutno zadnjeuvrščeni klub v elitni angleški ligi, klubska uprava Portsmoutha pa se je znašla pred nepričakovano težavo. Kdo ga bo nasledil?

Pohvale Redknappa

Otoška javnost je pripisovala veliko možnost donedavnima pomočnikoma, med kandidati pa sta se omenjala tudi Sam Allardyce (nekdaj strateg Newcastla) in Avram Grant (nekdaj pri Chelseaju). Izraelec je bil leta 2006 tudi tehnični direktor Portsmoutha. Izbor je nato svojevrstno skrčil že Redknapp. ''Joe je zelo izkušen, Tony pa s pridnim delom postaja vedno boljši trener. Prepričan sem, da bosta Portsmouthu veliko bolj v korist kot pa v škodo,'' je dejal novopečeni trener Tottenhama o njegovih dveh pomočnikih pri ''mornarjih''. Govor je bil seveda o Škotu Joeju Jordanu ter Angležu Tonyju Adamsu. Slednji je v zadnjih 20 letih pošteno razburkal športno javnost. V pozitivnem smislu z izjemnim prispevkom v dresu Arsenala (tudi kapetan) in državnega dresa (prav tako s kapetanskim trakom), v nekoliko manj pa s stalnimi težavami zaradi odvisnosti od alkohola in pretepanja v nočnih lokalih.

Od zapora do kapetana

Dva meseca v začetku leta 1991 je preživel celo v zaporu. Ko je že globoko zabredel v svet ''maliganov'', je leta 1996 zmogel toliko poguma, da je domovini zaupal ''nečastno'' stran življenja. Vključil se je v zdravljenje, izdal knjižno uspešnico v obliki avtobiografije in se znova priljubil Otočanom. Arsene Wenger mu je v zadnjih letih kariere pri ''topničarjih'' namenil posebno čast, saj je znova oblekel kapetanski trak in postal edini igralec v Angliji, ki je bil kapetan državnih prvakov v treh različnih desetletjih. Trenersko pot je pričel v takratnem drugoligaškem klubu Wycombe Wanderers, ki je kmalu izpadel, nato se je v različnih vlogah preizkusil na Nizozemskem (Feyenoord in Utrecht), junija 2006 pa se je pridružil ambicioznemu projektu Redknappa pri Portsmouthu. ''Mornarje'' je konec minulega tedna že vodil proti Fulhamu (1:1), v uradni vlogi pa ga v sredo čaka zahteven prvenec - gostovanje na Anfieldu pri vodilnem Liverpoolu. Dogovor o finančnih podrobnostih pogodbe je bil z bogatim lastnikom kluba iz pristaniškega mesta na jugozahodu Anglije Aleksandrom Gaydamakom dosežen zelo hitro. Tako je nekdanji klub Mladena Rudonje in Aleksandra Rodića, ki je kasneje ''Turbo Rudija'' združil z Milanom Mandarićem (poslovno), pa tudi Robertom Prosinečkim (privatno kot tudi igralsko), vstopil v novo obdobje. Bo Adams obdržal Portsmouth v zgornji polovici angleške prvoligaške razpredelnice?

Ne spreglejte