Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 12. 2008,
9.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 3. 12. 2008, 9.51

8 let

Šišič: Do prestopnega roka je še en mesec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentant Mirnes Šišič resno razmišlja, da bi v zimskem prestopnem roku zamenjal klubsko sredino, saj pri Olympiakosu že dalj časa ostaja na stranskem tiru.

Navijači Olympiakosa v zadnjem času nimajo razlogov, da bi negodovali ob predstavah svojih ljubljencev. Še več, ''rdeče-beli'' iz Pireja so si po sramotnem izpadu v kvalifikacijah za vstop v ligo prvakov (kasneje se je izpostavilo, da Anorthosis le ni nogometna ''muha enodnevnica'') z nezadržnim galopom v domačem prvenstvu priigrali velikansko prednost pred tekmeci, z nepozabnimi predstavami pa ne skoparijo tudi v pokalu UEFA.

Navdušenju med zvestimi privrženci ni videti konca. Minuli teden jih je na štadionu Karaiskakis skupila Benfica (1:5) … ''Smo v vrhunski formi. Igramo zelo dobro, hkrati pa dosegamo zadetke z neverjetno lahkoto. V zadnjih treh tekmah smo dosegli 12 golov, dobili pa le tri. Če se bo zadeva nadaljevala, bo že konec decembra znan odgovor na vprašanje o državnem prvaku. Panathinaikos zaostaja že devet točk, tudi AEK in PAOK nam ne moreta slediti. Dobro, pri PAOK-u se je obrnilo na bolje odkar je prišel Bajević, a vseeno imamo že lepo prednost,'' je povedal za Sportal Mirnes Šišič, ki v tej sezoni razen s klubskimi rezultati ne more biti prav zadovoljen.

Olympiakos ni majhen

V zadnjem obdobju je njegovo ime prekrižano med uradnimi kandidati za tekmo, tako da že dalj časa ni sedel niti na klopi za rezervne igralce. Neigranje pri grškem velikanu sprejema zelo težko, zato se resno spogleduje z možnostjo zamenjave klubske sredine. Odločitev bo podana zelo kmalu. ''Na treningih delam dobro, a žal odloča o moji usodi trener. Če se bo tako nadaljevalo, bom primoran menjati sredino. O tem bo več znanega pred božičem,'' je dejal Velenjčan. Njegov status v klubu se ni izboljšal tudi po nedavnem ''službenem'' obisku Milana Miklaviča, desne roke selektorja slovenske izbrane vrste Matjaža Keka. ''Olympiakos ni majhen klub, da bi to lahko vplivalo na moj položaj. Njegov pogovor z Valverdejem ni odločal o ničemer. Pustimo vse skupaj še en mesec.''

Ponudb mu ne manjka

Po uvodnem valu nezadovoljstva, ko ni bil uvrščen na seznam kandidatov za nastopanje v evropskem tekmovanju, je že postregel s podatkom, da se za njegove zasluge resno zanima za zdaj še neznani klub in da je selitev že skoraj pred vrati. ''O tem je vendarle govoriti še prezgodaj. Še vedno sem igralec Olympiakosa. Do prestopnega roka je še en mesec. Do takrat bom vedel, kakšna je situacija in kakšen bo moj naslednji korak. Bom ostal ali šel? Več bo znanega konec decembra oziroma v začetku januarja. Ponudb mi ne manjka, a sem trenutno še tri leta vezan na Atene, tako da zaenkrat ne morem nič,'' je še dodal 27-letni ''Sile'', ki bo z jesenskim delom v Grčiji zaključil 21. decembra. Teden dni kani prebiti v domovini, potem pa se bo v primeru, če bo ostal član Olympiakosa, vrnil v Pirej že na začetku prihodnjega leta, saj se bo 18. januarja začel spomladanski del grškega prvenstva. Atene v teh dneh ponujajo pravcato sredozemsko oazo. Temperatura zraka ponuja všečnih 20 stopinj. Govora o zimi v grški prestolnici ni niti za vzorec. Bo kmalu kaj govora o novem klubu Šišiča?

Ne spreglejte