Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
20.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 20.34

8 let, 5 mesecev

Sanjski prvenec Šaranovića v dresu Primorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V tekmi 21. kroga PrveLige Telekom Slovenije je Primorje v gosteh premagalo HiT Gorico s 3:1 (1:0).

Že 52. severnoprimorski sosedski obračun so zasluženo dobili nogometaši Primorja, ki so 70 minut tekme povsem zasenčili štirikratne državne prvake.

Že po 16 sekundah se je prva priložnost ponudila gostom, a je poskus Bunderle končal mimo gola. Novogoričani so zapretili prek Demirovića, njegov strel z razdalje pa je bil prav tako nenatančen. V 19. minuti si je goriški branilec Lerant privoščil hudo napako in slabo podal vratarju Pirihu. Do žoge se je dokopal junak derbija Šaranović in iz bližine načel goriško mrežo. Domači so le dve minuti pozneje zamudili lepo priložnost za izenačenje, a je Velikonji veselje preprečil vratar gostov Baloh. V nadaljevanju so pobudo prevzeli precej hitrejši Ajdovci, ki so uspešno nadzirali potek dogodkov na igrišču in polčas se je končal z vodstvom Primorja.

Mojstrski večer Šaranovića

Tudi v drugem polčasu je počasna goriška obramba zelo težko dohajala razigrane goste. Ti so hitro zadeli še dvakrat. V 52. minuti se je v vlogi podajalca izkazal Bunderla, v 60. pa Zatkovič. Obakrat pa je mojstrsko zadel trikratni strelec Edin Šaranović. V zadnjih 20 minutah so se varovanci Darka Milaniča le predramili in tudi znižali zaostanek.

Najprej je v 71. minuti po podaji Osterca Ekpoki zadel vratnico, odbito žogo pa je pod prečko zabil Demirović. Igra se je preselila pred vrata gostov, Novogoričani pa bi lahko dosegli še kakšen zadetek. Ostercu je z imenitno obrambo veselje preprečil vratar Baloh, po padcu Ekpokija v kazenskem prostoru gostov po dvoboju s Panikvarjem pa bi sodnik lahko pokazal tudi na belo točko. Tik pred iztekom 90 minut je z velike razdalje poskusil še Kršić, a je žoga po njegovem strelu zadela le vratnico.


Fotoutrinki s tekme:










Ne spreglejte