Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2010,
3.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 17. 2. 2010, 3.28

7 let, 12 mesecev

Rooney: Uspelo nam je, kar klubu ni še nikoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pestra prva tekma osmine finala lige prvakov med AC Milanom in Manchester Unitedom je postregla s petimi zadetki in zmago angleških prvakov s 3:2. Junak pa je bil Wayne Rooney.

Pred polnim San Sirom so srečanje bolje začeli gostitelji, ki so po zaslugi Ronaldinha povedli in v prvem polčasu zapravili še nekaj priložnosti za povišanje vodstva. Rdeče vrage je tokrat spremljala tudi boginja Fortuna, ki se jim je nasmehnila predvsem po izenačujočem zadetku Paula Scholesa.

Nato je v drugem polčasu svojo vrednost pokazal še izjemni Wayne Ronney in dvakratnim zaporednim finalistom lige prvakov zagotovil prednost pred tekmo na Old Traffordu. To je bila, zanimivo, sploh prva zmaga Manchester Uniteda v Milanu proti rdeče-črnim. "Začeli smo slabo, vendar nam je uspel povratek. Dejstvo pa je, da nekateri svoje naloge v prvem delu niso opravili kot bi bilo potrebno. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje in povsem zasluženo zmagali. Škoda, ker smo ob koncu prejeli drugi zadetek, zaradi česar nam bo na povratni tekmi nekoliko težje. Toda kljub vsemu moramo biti zadovoljni, saj nam je uspelo nekaj, kar temu klubu doslej ni še nikoli. Skupno si je boljša ekipa zaslužila zmago. Ta izid na San Siru je zares izjemen," je dejal angleški reprezentant, ki je v tej sezoni dosegel skupno že 25 zadetkov. Nedvomno bo Rooney velika nevarnost tudi slovenski reprezentanci na svetovnem prvenstvu v JAR.

Ferguson: Rooney je bil fantastičen

Strateg Manchester Uniteda je bil razumljivo zadovoljen predvsem s predstavo svojega napadalca v drugem polčasu.

"Na uvodu tekme je bila cela vrsta napak in po zadetku smo postali nervozni. Pred začetkom drugega polčasa sem upal, da bo Rooney bolj prisoten v igri in želja se mi je uresničila. V nadaljevanju je bil fantastičen in je eden najboljših igralcev na svetu. Najpomembnejša v prvem polčasu pa je bila vera, da lahko dosežemo zadetek. Zaključek tekme je bil napet, lahko bi rekel pravi karneval. Dosegli so drugi zadetek v trenutku, ko smo imeli obračun pod nadzorom. Pred povratno tekmo je najpomembneje, da skušamo znova zmagati," je bil jasen legendarni Škot.

Leonardo: Ni še odločeno

Kljub zaostanku se pri AC Milanu ne predajajo, optimističen pa je predvsem Leonardo.

"Prvi polčas bi se lahko končal s 3:0 v našo korist, vendar na žalost nismo uspeli izkoristiti priložnosti. Rezultat 1:1 ob polčasu ni bil pravičen. Manchester United je bil tisti, ki je lahko precej bolj zadovoljen, saj je izkoristil eno redkih priložnosti, nam pa nikakor ni šlo v napadu. Ne gre pričakovati, da bomo proti njim vso tekmo igrali tako kot v prvem polčasu. Zadovoljen sem, saj smo dokazali, da znamo igrati in to zelo dobro. Upanje obstaja in mislim, da še ni vse odločeno. Za napredovanje potrebujemo zmago z 2:0, kar pa je za Milan dosegljivo," je pojasnil strateg italijanskega velikana.

Manchester Unitedu na povratni tekmi 10. marca v boju za vstop v četrtfinale ne bo mogel pomagati izključeni Michael Carrick.

Ne spreglejte