Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2008,
20.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 9. 7. 2008, 20.09

8 let, 5 mesecev

Rob: Zaenkrat vse po načrtih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Prihodnji konec tedna se bo pričela nova sezona 1. SNL, v taboru edinega prekmurskega prvoligaša pa so z dosedanjim delom zadovoljni. Jutri odpotujejo na turnir v Čakovec.

"Zaenkrat gre vse po načrtih, tisto kar je bilo planirano je tudi opravljeno. Doslej smo imeli tri pripravljalne tekme, še tri pa nas čakajo," pravi trener Nafte Damir Rob. Dobro delo se odraža tudi na prijateljskih tekmah, ki so jih vse dobili. Z 2:1 so bili najprej boljši od Maribora, z enakim rezultatom so premagali tudi novega madžarskega prvoligaša Haladas, v nedeljo pa so premagali še hrvaškega drugoligaša Međimurje s 4:2. "Lepo je, ko zmaguješ, ampak ne na prijateljskih tekmah, zato bi bil na slednjih dobrodošel tudi kakšen poraz," meni Rob.

Že jutri pa se nogometaši Nafte odpravljajo na mednarodni turnir v Čakovcu, kjer bo poleg Lendavčanov sodelovalo še pet ekip: Sloboda Tuzla, Rakoczi Kaposvar, Varteks Varaždin, bolgarska Belasica in domačini Međimurje. "Zelo dobro je, da je turnir v naši bližini, tako da bomo ta vikend imeli možnost odigrati dve oziroma tri kvalitetne tekme. Normalno je, da bo tukaj že poudarek na igralcih, na katere se lahko bolj računa v prvenstvu," pravi Rob. Prva tekma Nafto čaka že jutri, ko bo ob 19. uri nasprotnik madžarski Rakoczi, v soboto ob 11.15 pa bodo igrali še proti Varteksu. Če bodo osvojili prvo ali drugo mesto v skupini, bodo nato nastopili še v nedeljo bodisi v finalu ali v tekmi za tretje mesto.

Kader še ni dokončen

Zaenkrat so edinega prekmurskega prvoligaša okrepili Blaž Brezovački, Siniša Janković, Dušan in Tim Lo Duca, kakšen nov prihod v prihodnjih dneh pa ni izključen.

Lendavčani čakajo na Eldina Adilovića, ki se je v preteklih dneh mudil na Poljskem, utegne pa se zgoditi še kakšno presenečenje. Od igralcev, ki so njim konec junija potekle pogodbe, bi morali nove pogodbe v kratkem podpisati Mihael Bukovec, Aleš Čeh in Aleš Luk, ki se je vrnil iz Bolgarije. "Menim, da imamo zelo izenačen kader, na vseh dvajset igralcev se lahko resno računa in vsako igralsko mesto je dobro kriti, tako da obstaja močna konkurenca," pravi nekdanji selektor slovenske kadetske reprezentance.

Ne spreglejte