Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Remi v Domžalah, Rudar visoko zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugi del Prve Lige Telekom Slovenije se je začel. Vodilni Maribor in Olimpija sta bila prepričljiva. Gorica in Celje brez golov. Domžale in Koper sta remizirala, Rudar je premagal Aluminij.

Mariborčani bodo očitno tudi v drugem delu sezone brez konkurence. Potem ko so med tednom v prvi tekmi četrtfinala pokala Hervis zmagali proti Olimpiji v Ljubljani s 3:1 in si praktično že zagotovili napredovanje v polfinalu, so bili prepričljivi tudi v prvi prvenstveni tekmi v letošnjem letu. Triglav, ki je bil za slovenske prvake v zadnjem času že nekajkrat usoden, so premagali s 4:1. Na prvi prvenstveni gol v letošnjem letu so v Ljudskem vrtu čakali zgolj pet minut, ko se je med strelce vpisal mladi napadalec Robert Berić.

V soboto smo videli še eno tekmo. V Novi Gorici sta se Gorica in Celja razšla z nepriljubljenim izidom 0:0. Gostje niso znali izkoristiti številčne premoči. Pri domačih je bil namreč že po 19 minutah igre izključen Afričan Welle Ndiaye.

V nedeljo sta bili na sporedu dve tekmi. Domžale in Luka Koper sta se razšla z remijem 1:1, potem ko so Domžalčani vodili večji del tekme. Koprčani so v zadnji tretjini tekme prišli do izenačenja prek Mateja Pučka, pozneje pa imeli celo priložnost za zmago, a je strel Ivana Brečevića ustavila vratnica.

Rudar je v Velenju s 3:0 premagal Aluminij. Prvi gol so gledalci v Velenju videli že po 26 sekundah igre, ko je zadel Mate Eterović, ki je v Rudar prišel pozimi iz Mure. Po uri igre so gostje ostali brez dveh nogometašev. Najprej je bil izključen Gorazd Zajc, ki je nasprotnika udaril s komolcem, takoj za tem pa še Robert Kurež zaradi predolgega jezika. Velenjčani so številčno premoč izkoristili, zadeli še dvakrat in prišli do visoke zmage.

Tekma med Muro in Olimpijo, ki bi morala biti odigrana v Murski Soboti, je bila zaradi pogojev, neprimernih za igro, prestavljena na poznejši termin, 13. februarja pa so Ljubljančani brez večjih težav prišli do treh točk.

Ne spreglejte