Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2008,
22.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 16. 8. 2008, 22.55

8 let, 5 mesecev

Razprodaja Nafte v Ljudskem vrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Nafto s 4:1 (2:0) in poskočili na vrh lestvice.

Lendavčani so do tega kroga presenetljivo krojili sam vrh prvoligaškega prvenstva. Toda tokrat so bili učinkoviti Mariborčani, ki se želijo vrniti na pota stare slave, več kot premočan tekmec.

Prekmurce, ki niso z ničimer opravičili vodilnega položaja, so vsaj začasno zamenjali na prvem mestu. Junak tekme, ki si jo je ogledalo spodobnih 3500 gledalcev, je bil brazilski napadalec Tavares z dvema goloma.

Učinkoviti Mariborčani

V tekmi brez presežnikov Nafta ni pokazala ničesar, Mariborčani pa so izvedli več akcij, ki so jih tudi zelo učinkovito končali. Že v 20. minuti je padel vodilni zadetek, ko je Mezga podal v kazenski prostor Volašu, ta se je spretno otresel obrambnih igralcev in žogo z 12 metrov poslal v gostujočo mrežo. Vodstvo Mariborčanov je povišal Tavares po napaki gostujoče obrambe. Volaš je namreč prišel do žoge, jo poslal v sredino kazenskega prostora, kjer je najvišje skočil brazilski napadalec in povišal prednost gostiteljev.

Tavares preskočil branilce

Tekma je bila dokončno odločena v 57. minuti, ko je Pavlovič izvedel kot, Tavares pa je spet preskočil Naftine branilce in zadel že za 3:0. Gosti so sicer razliko znižali že minuto pozneje, ko je Pavlovič v svojem kazenskem prostoru igral z roko, sodnik Tošeski je posledično pokazal na enajstmetrovko, to pa je zanesljivo izvedel Mujaković.

Osem minut pozneje so gledalci videli še peti zadetek. Filekovič je najvišje skočil v kazenskem prostoru Lendavčanov in žogo vrnil Školniku, ta pa je nato zadel desni spodnji kot vrat vratarja Kuzme.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte