Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2022,
8.31

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

odpravnina Zinedine Zidane PSG Mauricio Pochettino

Sreda, 15. 6. 2022, 8.31

1 leto, 10 mesecev

med 15 in 20 milijoni evri

Pochettino kmalu bivši, PSG naj bi za odpravnino segel globoko v denarnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Mauricio Pochettino | PSG naj bi za odpravnino trenerskemu štabu Argentinca plačal od 15 do 20 milijonov evrov. | Foto Guliverimage

PSG naj bi za odpravnino trenerskemu štabu Argentinca plačal od 15 do 20 milijonov evrov.

Foto: Guliverimage

Francoski nogometni prvak Paris Saint-Germain je blizu potrditve odločitve o predčasnem koncu sodelovanja s 50-letnim argentinskim strokovnjakom Mauriciom Pochettinom, francoska tiskovna agencija AFP povzema poročanje tamkajšnjih medijev. PSG bi za odpravnino trenerskemu štabu Argentinca plačal od 15 do 20 milijonov evrov.

Javier Tebas
Sportal Španci zaradi Haalanda in Mbappeja v sodno bitko

Športna časnika L'Equipe in Le Parisien sta poročala, da so potekali sestanki med odvetniki Pochettina in desetkratnih francoskih prvakov za sklenitev dogovora, po katerem bi Argentinec lahko čim prej zapustil francosko prestolnico.

Pochettino je glavni trener pariške zasedbe postal januarja lani, klub pa je popeljal do naslova prvaka francoske ligue 1 v pravkar končani sezoni. V minuli sezoni lige prvakov pa se je zasedbi iz francoske prestolnice znova zalomilo, v osmini finala je klonila proti madridskemu Realu. Argentinčeva pogodba s Parižani ima sicer še 12-mesečno veljavnost.

"Dogovor o slovesu Argentinca že dosežen"

Le Parisien je objavil, da je "dogovor o slovesu Argentinca že dosežen in da je treba dokončno urediti le še nekaj podrobnosti".

Ključni del dogovora se nanaša na finančne obveznosti kluba zaradi predčasne prekinitve pogodbe. Lastnike PSG bi lahko odpravnina argentinskemu trenerju in njegovim sodelavcem stala od 15 do 20 milijonov evrov.

PSG se je že razšel z brazilskim športnim direktorjem Leonardom, v vlogi nogometnega svetovalca pa bo poslej naloge športnega direktorja opravljal portugalski super-skavt Luis Campos.

Lastniki PSG si kot naslednika Pochettina na Parku princev želijo Zinedina Zidana, čeprav naj bi bil trener Nice Christophe Galtier še en kandidat za vroči trenerski stolček pariškega kolektiva. | Foto: Reuters Lastniki PSG si kot naslednika Pochettina na Parku princev želijo Zinedina Zidana, čeprav naj bi bil trener Nice Christophe Galtier še en kandidat za vroči trenerski stolček pariškega kolektiva. Foto: Reuters

Želijo Zidana

Lastniki PSG si kot naslednika Pochettina na Parku princev želijo Zinedina Zidana, čeprav naj bi bil trener Nice Christophe Galtier še en kandidat za vroči trenerski stolček pariškega kolektiva.

Španski kraljevi klub je med letoma 2016 in 2021 vodil sloviti Zizou, pod njegovim vodstvom je trikrat zaporedoma slavil v ligi prvakov v letih 2016, 2017 in 2018.

Zinedine Zidane
Sportal Po letu premora Zidane pred vrati Parižanov
Kylian Mbappe PSG
Sportal PSG predstavil novega športnega direktorja
Aurelien Tchouameni
Sportal Stomilijonski posel, Francoz prihaja v Real Madrid
Jose Mourinho
Sportal Mourinha ne zanima najbolj vroča klop v nogometu
Kylian Mbappe
Sportal Mbappe Argentincu in Neymarju pokazal izhodna vrata
Ne spreglejte