Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
25. 7. 2013,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Mitja Viler Birkirkara APOEL Nikozija

Četrtek, 25. 7. 2013, 13.11

8 let

Primorec bo vse probleme rešil s penečo kopeljo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko je na začetku drugega polčasa Mitja Viler zadel za 2:0, je navijačem Maribora odleglo. Jasno je postalo, da je slovenski prvak preskočil malteško oviro.

"Res je. Škoda, da nismo dvomov o tem, kdo bo napredoval, razblinili že prej, a tudi tako se ne smemo pritoževati. Pomembno je le, da smo zmagali in izpolnili cilj," je po tekmi razlagal vselej razpoloženi primorski nogometaš. "Zadetka sem bil zelo vesel. Toliko bolj zato, ker je bila to moja prva evropska tekma po dolgem času, saj pred tem zaradi poškodb nisem igral. Izpeljali smo akcijo, ki jih od nas zahteva trener. Zamenjali smo strani in zmedli nasprotnikove branilce. Prišel sem do strela, udaril po žogi, zamižal … Ko sem odprl oči, je bila žoga v mreži in veselje se je lahko začelo," je akcijo za drugi gol opisal Mitja Viler. "Pred tekmo smo bili pod velikim pritiskom. Ne bom rekel, da zaradi tekme proti Birkirkari nisem spal, a bal sem se je zagotovo. Navijači so želeli, da bi že v prvi minuti prišli do gola, a mi smo vedeli, da ne bo tako lahko. Morali smo biti mirni in paziti, da nas Maltežani, ki imajo zelo hitre nogometaše, ne bi presenetili iz protinapada. K sreči se je izšlo tako, kot smo si želeli. To je najbolj pomembno," je nadaljeval levi bočni branilec.

Mislil je, da je Maribor prazen

Nad obiskom Ljudskega vrta, ki je bil skorajda poln, je bil zelo presenečen.

"Glede na to, da v teh dneh na Lentu in na Grajskem trgu ni nikogar, sem mislil, da je Maribor prazen. Da so vsi na počitnicah, toda očitno ni tako. Dobili smo le dodatno potrditev, da Mariborčani živijo za nogomet. S podporo s tribun nam je bilo vsem skupaj veliko lažje. Navijači so v veliki meri zaslužni, da nam je uspelo. Razveselili smo jih in jim omogočili, da bodo letos še lahko prihajali na evropske tekme," je še povedal gostobesedni nogometaš. Zdaj ga s soigralci čakajo novi evropski preizkusi. V naslednjem krogu na poti do lige prvakov bo stal ciprski APOEL iz Nikozije. "Zdaj bomo počasi začeli razmišljati o Apoelu. Upam, da bomo pripravljeni že za prvo tekmo. Da ne bo poškodb in bomo spočiti. Prav gotovo smo zdaj veliko bolj samozavestni, dobro pa bi bilo, če bi zmagali tudi na prvenstveni tekmi proti Kopru, ki nas čaka v soboto, kar bi bila lepa popotnica za sredino tekmo na Cipru. Zdaj so se karte malce premešale. Po novem bomo mi tisti, ki bomo poskušali presenetiti. Jasno je, da so Ciprčani favoriti. Imam občutek, da nam bo zdaj lažje. Ko nismo pod pritiskom, igramo bolje. Zelo pomembno bo, da že na prvi tekmi iztržimo pozitiven rezultat in potem v Ljudskem vrtu skupaj z navijači napademo napredovanje," so bile besede 26-letnega nogometaša, ki, podobno kot marsikdo v Mariboru, sanja o tem, da bi zaigral v ligi prvakov.

Poškodoval se je, ker ni navajen proslavljati golov

"Cilj smo izpolnili, šest evropskih tekem je tu, a seveda se ne nameravamo kar tako predati. Bomo videli, kaj bodo prinesli naslednji tedni," je pristavil in za konec malce v šali in malce zares pristavil, da se je na sredini tekmi morda poškodoval.

"Nisem navajen dajati golov in jih potem proslavljati. Ko sem zabil, so me soigralci naskočili. Zdi se mi, da sem si malce poškodoval hrbet. Ampak dobro, zdaj imam čas za regeneracijo. Skočil bom v penečo kopel, ki reši vse probleme, in bolečine bodo hitro izginile," je zaključil dobri duh mariborske garderobe, ki je za novinarje vedno hvaležen sogovornik.

Ne spreglejte