Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
19.29

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Srečko Katanec prijateljske tekme

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 19.29

5 let, 7 mesecev

Prijateljske tekme (od 5. do 12. septembra)

Srečko Katanec debitiral na klopi Iraka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Srečko Katanec | Srečko Katanec je na klopi Iraka debitiral z remijem proti Kuvajtu.

Srečko Katanec je na klopi Iraka debitiral z remijem proti Kuvajtu.

Liga narodov v Evropi nadomešča dobršen del nogometnih prijateljskih tekem, nekatere ekipe pa še vedno igrajo prijateljske tekme brez tekmovalnega naboja. Na eni od takšnih je v ponedeljek selektorski debi na klopi Iraka dočakal Srečko Katanec. Iračani so remizirali s Kuvajtom (2:2). Gostitelji in četrtfinalisti letošnjega svetovnega prvenstva Rusi so se s 5:1 poigrali s Češko.

liga narodov
Sportal Novost Uefe, ki je poskrbela za zmedo, a tudi bogate nagrade

 

Na klopi Iraka se je prvič predstavil Srečko Katanec. Nekdanji slovenski selektor je debitiral na obračunu s Kuvajtom. Njegovi varovanci so dvakrat vodili, prvič že v peti minuti, a se je Kuvajt - tudi z avtogolom Iraka za 1:1 - vselej vrnil. Tekmeci Katančeve čete so imeli pri izenačenju 1:1 11-metrovko za vodstvo, a se je izkazal vratar Jalal Hassan in jim prekrižal načrte. Srečanje se je končalo z remijem 2:2. 

Prvi zadetek Iraka pod vodstvom Srečka Katanca:

Gostitelji letošnjega svetovnega prvenstva Rusi so se znesli nad Čehi. Že po prvem polčasu so vodili s 3:0, na koncu pa so se veselili zmage s 5:1.

Angleži se bodo v torek udarili s Švicarji.

Belgijci so Škotom nasuli štiri zadetke. | Foto: Reuters Belgijci so Škotom nasuli štiri zadetke. Foto: Reuters

Brazilci so z zadetkoma Firmina in Neymarja, ta je izkoristil 11-metrovko, z 2:0 premagali Američane. Kolumbijci so po zaostanku priredili preobrat in z zadetkom Yimmija Chare v izdihljajih srečanja strli Venezuelo.

Bolj zanesljivo so zmagali pomlajeni Argentinci, v vrsti katerih je kar nekaj igralcev zaigralo prvič in tudi doseglo prve zadetke za izbrano vrsto. K zmagi s 3:0 nad Gvatemalo sta se tako prvič med strelce v argentinskem članskem dresu vpisala Gonzalo Martínez, ki je gavče v vodstvo popeljal po najstrožji kazni, ter sin stratega Atletica iz Madrida Diega Simeoneja Giovanni.

Urugvajci so s 4:1, dvakrat je zadel Luis Suarez, premagali Mehičane. Še bolj suvereno so Belgijci opravili s Škoti (4:0). Nemci, ki so na zadnjem SP močno razočarali, so v nedeljo premagali Peru (2:1).

Portugalci in Hrvati remizirali

Na štadionu Algarve je bila v četrtek tekma med evropsko prvakinjo Portugalsko, ki je igrala brez Cristiana Ronalda, in svetovno podprvakinjo Hrvaško. Reprezentanci sta se razšli z izidom 1:1. Hrvate je v 18. minuti v vodstvo popeljal Ivan Perišić, a je slabih 15 minut pozneje po predložku v kazenski prostor z glavo izenačil Pepe.

Nizozemska je v izdihljajih srečanja premagala Peru (2:1). Oba gola za nizozemsko izbrano vrsto je dosegel Memphis Depay. Avstrija je bila zanesljivo boljša od Švedske (2:0).

 

Ne spreglejte