Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
31. 7. 2012,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 31. 7. 2012, 11.28

8 let

Pravi amaterji: v Maribor odšli kot dopustniki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Dudelanga nizajo zmage. Po senzacionalni izločitvi Salzburga so dosegli še eno. S šefi so uskladili delovnike, tako da bodo lahko zaigrali v Mariboru. Morali pa bodo koristiti dopust.

Ko so luksemburški amaterji šokirali evropsko javnost in na kolena spravili bogati Salzburg, so navdušili staro in mlado v najmanjši članici Beneluksa. Nekoliko bolj zagrenjeni pa so bili šefi podjetij, pri katerih si nogometaši služijo vsakdanji kruh. Večina ''nogometnih amaterjev'', ki je z Dudelangeom osvojila naslov prvaka, je namreč redno zaposlenih, tako da se je pred nenapovedanim obračunom v Ljudskem vrtu pojavila nova zagata. Po žrebu dejansko ni nihče verjel v možnost, da bi lahko palček iz Luksemburga opravil z Avstrijci, zdaj pa je realnost nekoliko drugačna. Bodo nadrejeni popustili in omogočili nogometašem, da opravijo priprave v povečanem obsegu, hkrati pa jih pogrešajo še nekaj dni, ko bodo gostovali v Sloveniji? Na koncu si je lahko trener Didier Philippe oddahnil, saj je prvak Luksemburga na pot v Maribor krenil v polni postavi. ''Za tekmo v Mariboru mi ni prav nihče izmed fantov dejal, ga ga ne bo. Ne vem pa, kako bomo to urejali, če se uvrstimo še v naslednji krog,'' je potožil. V Evropi ga čaka še peklenski ritem, saj bi tudi v primeru skupnega poraza v tretjem krogu kvalifikacij z Mariborom nadaljeval evropsko pot. Čakal bi ga odločilni kvalifikacijski krog za preboj v skupinski del lige Europa. Za zdaj je lahko miren, saj so delodajalci pokazali dobro voljo, nogometaši pa so morali uporabiti zasilno rešitev in za nogometno avanturo na Štajerskem koristiti dopust.

Časnik L'essentiel je objavil zanimive zgodbe treh nogometašev Dudelangea. Daniel da Mota je uslužbenec podjetja Bauinvestor Promobe. Delo v trgovini bo v teh dneh malce počakalo. Ker ni šlo drugače, si je moral Daniel vzeti počitnice. V njegovem podjetju so se ravno začele kolektivne počitnice. Med njimi se bo odpravil v Slovenijo, a še zdaleč ne v vlogi turista, pač pa kot nogometaš, ki bo skušali prekrižati načrte Milaničevi četi.

Najboljši strelec Aurelien Joachim je v podobnem položaju. Zaposlen je kot reševalec na bazenu Strassener. V ligi prvakov je na štirih tekmah v tej sezoni dosegel že šest zadetkov in je najbolj nevaren igralec v napadu Luksemburžanov. ''Moj šef mi je pripravljen narediti uslugo, a moram svoje opraviti tudi sam. V sredo se bom tako takoj po tekmi odpravil v domovino, saj me v četrtek že ob 7. uri čaka delo na bazenu,'' se je domenil v tem trenutku najboljši strelec kvalifikacij za ligo prvakov. Jonathan Jouber je v Salzburgu prejel štiri zadetke, a je njegov klub še vedno napredoval v naslednji krog kvalifikacij. Zaposlen je na tehničnem oddelku trgovine Coque in računa na pomoč direktorja. ''V tej trgovini delam že deset let. Nikoli nisem imel nobenih težav, zdaj pa bi se lahko pojavile, ker sem že izčrpal kvoto dnevov, namenjenih dopustu. Verjamem, da bom s klubom in nadrejenim našel rešitev. Navsezadnje je bil moj direktor povezan z nogometom in je vesel, da smo prišli tako daleč,'' je dejal vratar Dudelangea.

V Luksemburgu ne manjka šal na račun prvovrstne senzacije. Smeji se jim vsa Evropa, izjema je le Salzburg. Zdaj se ljubiteljaiprvaka Luksemburga že šalijo, da je Dudelange od nastopa v velikem evropskem finalu, potekal bo na Wembleyju, oddaljen le še 16 tekem. To bi bilo šele preglavic za nadrejene ...

Ne spreglejte