Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 8. 2008,
11.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 28. 8. 2008, 11.15

8 let, 1 mesec

Poljaki proti Slovencem brez kaznovanega Boruca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor poljske reprezentance Leo Beenhakker je objavil seznam 23 kandidatov za kvalifikacijsko srečanje proti Sloveniji. Artur Boruc, Dariusz Dudka in Radoslaw Majewski ostajajo kaznovani.

Poljaki so se po neuspešnem nastopu na evropskem prvenstvi v Avstriji in Švici, kjer so skupinski del končali na zadnjem mestu, prvič predstavili javnosti v Lvovu. Izkušeni Nizozemec Leo Beenhakker, ki ostaja na poljski klopi vsaj do konca kvalifikacijskega ciklusa za uvrstitev na SP 2010, je doživel dvojno razočaranje. Njegovi izbranci so izgubili prijateljsko tekmo z Ukrajino (za zdaj še uradno sogostiteljico EP leta 2010) z 0:1, po tekmi pa so pregloboko pogledali v kozarec še trije igralci. Trije naivni pivci Artur Boruc (Celtic, Ško), Dariusz Dudka (Auxerre) in Radoslaw Majewski (Polonia) so prejeli strogo kazen, saj ne bodo smeli barv domovine braniti na dveh uvodnih kvalifikacijskih tekmah, proti Sloveniji (6. septembra v Vroclavu) ter San Marinu (10. septembra). Izostanek prvega vratarja Celtica, ki je Poljsko reševal še slabših rezultatov na nedavnem Euru, je dodobra pretresel poljsko javnost.

Prvenec Pawla Brozeka

Proti Kekovi četi bo med vratnici najverjetneje stopil rezervni vratar Arsenala Lukasz Fabianski, na spisku pa se zanimivo ni znašel član Manchestra United Tomasz Kuszczak. V branilskih vrstah bosta močno pogrešana poškodovana Grzegorz Bronowicki (Crvena zvezda) in Pawel Golanski (Steaua), na sredini igrišča pa Beenhakkerja najbolj skrbi neigranje Krzynoweka pri Wolfsburgu, kjer je izpadel iz začetne enajsterice. V konici napada naj bi prvič oblekel dres najboljši strelec državnega prvenstva Pawel Brozek, nepredvidljivi Euzebiusz Smolarek pa naj bi se po nekaterih napovedih preselil celo na krilni položaj. Kot vse kaže, je Beenhakker dokončno na spisku prekrižal ime izkušenega napadalca Macieja Zurawskega (Larissa), na tekmi z Ukrajino pa se ni kaj preveč izkazal tudi Ireneusz Jelen (Auxerre).

Ne spreglejte