Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
26. 9. 2008,
12.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 26. 9. 2008, 12.15

8 let, 5 mesecev

Pokleka: Mariborčani niso Marsovci

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V 11. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bosta v soboto v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Rudar. Pri gostih bo prvič na prenovljenem ''lepotcu'' zaigral nekdanji član ''vijolic'' Marko Pokleka.

V slovenskem prvoligaškem prostoru se nizajo ''štajerski'' obračuni. Velenjčani so v sredo remizirali s Celjani, tokrat pa jih bo pot v 11. krogu vodila v Maribor. ''To bo težka tekma. Lepo je igrati v Mariboru. Pred takim številom gledalcem, pa tudi na tako lepem štadionu. To bo zagotovo naš dodaten motiv,'' je povedal za Sportal Marko Pokleka, ki po dveh zaporednih domačih remijih ne skriva nezadovoljstva. ''Doma smo naredili dva 'kiksa'. Morali bi vzeti malce več točk. Upamo, da bomo kaj popravili v Mariboru, moramo nadoknaditi zaostanek. V Maribor gremo neobremenjeni. Vsekakor nimamo kaj za izgubiti. Igrali bomo svojo igro. Vedno gremo na zmago, pa tudi če je na drugi strani Maribor,'' je prepričan nekdanji nogometaš sedemkratnih državnih prvakov, ki se že veseli srečanja z nekdanjimi soigralci. V dresu Rudarja se počuti odlično. ''Naš osnovni cilj je dosežen. Prišli smo iz druge lige, ekipa je kar dobra, imamo pa nekaj zelo obetavnih, mladih igralcev.''

Vrnitev Junuzovića

V soboto bodo ''knapi'' gostovali pri drugouvrščeni ekipi, ki je zbrala enako število točk kot vodilni Domžalčani. ''Maribor ima jasne cilje za vrh. Ekipa je dobra, po prihodu Zlatka Zahoviča se je vse skupaj spravilo v red. Maribor je vedno Maribor, a mi ne gledamo na posamezne igralce. Imamo tudi mi svoje kakovosti, v soboto pa se vrača še Junuzović. Mariborčani niso Marsovci. Vsi smo iz mesa, tako da pričakujem pravo in odprto tekmo,'' je dejal nekdanji igralec (poleg Maribora) Šmartnega, Bele krajine in italijanskega Terama, ki se še spominja dvoboja za začetku sezone v Velenju. Takrat je imel Rudar po njegovih besedah kar precej smole. Po vodstvu so ''nesrečno'' v drugem polčasu prejeli dva zadetka in štadion Ob jezeru zapustili s sklonjenimi glavami. Veliko navijačev, ki so spremljali dvoboj v slovenski ''prestolnici lignita'', bo odpotovalo v soboto tudi v Maribor. ''Viole so najboljši navijači v Sloveniji, je pa potrebno pohvaliti tudi naše. Spodbujajo nas na vsaki tekmi in so naš veliki 12. igralec,'' je pohvalil ''Rudarske lampice'' oziroma ''Velenjske knape''.

Brez Rusmina Dediča

Velenjčani so si v sredo le stežka zagotovili točko. Pred domačim občinstvom so s skrajnimi močmi preprečili Celjanom, da bi se veselili vseh treh točk, zadetek za končni rezultat 2:2 pa je bil dosežen v 84. minuti.

''Še zdaj nas spremlja grenak priokus. Sodniki po polčasu še niso prišli iz garderobe, pa smo že prejeli dva zadetka. Prisotno je bilo pomanjkanje zbranosti, nato pa smo le pokazali pravi obraz. Na koncu smo izvlekli remi, čeprav smo v končnici zapravili tudi možnost za kaj več. Morda je na koncu neodločen rezultat tudi najbolj pravičen,'' je dejal ''Poki''. Na tekmi s Celjani se je poškodoval Rusmin Dedič. Zaradi težav s stegensko mišico ne bo kandidiral za nastop v Ljudskem vrtu, še od prej pa so na seznamu poškodovanih kapetan Almir Sulejmanovič, vratar Boban Savić in Finec Marko Tuomas Kolki. Slednji se je v zadnjih dneh sicer že pridružil treningom, a ima še vedno nekaj težav z gležnjem. Najlepša novica za trenerja Marijana Pušnika sliši na ime Edin Junuzović. Najboljši strelec se namreč vrača na zelenice, zaradi kazni pa bo manjkal Aleš Jeseničnik ...

Ne spreglejte