Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
19.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 5. 2013, 19.19

8 let

Po prvem obračunu na štajerskem obračunu brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Aluminija in Celja so se na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Celju.

Čeprav so bili Celjani večji del tekme konkretnejši in nevarnejši tekmec, pa bo finalista iz tega para dala šele povratna tekma v Celju. Gosti so bili nevarni predvsem prek Gregorja Bajdeta in Benjamina Verbiča, a tudi domači so si poleg zadetka priigrali še nekaj obetavnih priložnosti, med drugim so zatresli tudi vratnico.

Kljub odločnemu začetku domačih so prvi zagrozili gostje, ko je v peti minuti Gregor Bajde sprožil nekoliko z leve strani, Tomaž Murko pa je mrežo ohranil nedotaknjeno. Tri minute pozneje je Miha Zajc poskusil presenetiti vratarja domačih z lobom, a je žoga končala tik nad prečko. V 17. minuti so bili domači blizu vodstva, ko je po kotu Robert Kurež s strelom z glavo zadel vratnico. Takoj zatem so na drugi strani nevarno akcijo izpeljali Celjani, povsem neovirani Žurej pa je žogo poslal čez gol.

Celjani so v teh trenutkih pritiskali, predvsem Bajde in Verbič sta bila razpoložena. Ta dva sta bila tudi avtorja nove nevarne akcije gostov v 24. minuti, zaključil jo je Bajde, a se je izkazal Murko, tako kot tudi v 32. minuti po novem poskusu Andraža Žureja s strani. Po še eni zapravljeni celjski priložnosti v 40. minuti, pa je v 41. goste v vodstvo popeljal Verbič. Ta je sprožil z 20 metrov in zadel desni zgornji kot vrat vratarja Murka.

V uvodu drugega polčasa so prevladovali Celjani, Kidričani pa so se bolj ali manj branili. To so nekaj časa zelo uspešno počeli, v 66. minuti pa celo izenačili, ko se je Timotej Petek otresel svojega čuvaja in matiral še Matica Kotnika. Štiri minute pozneje je bilo malce vroče pred domačimi vrati, kjer pa so Aluminijevi branilci uspešno ustavili nekaj strelov proti domačemu golu.

V nadaljevanju je ritem igre malce padel, v 79. minuti pa so gosti zapravili lepo priložnost za vodstvo, natančneje Alexander Srdić, ki je neoviran v kazenskem prostoru iz obrata meril nenatančno. Malce za njim je novo priložnost zapravil še Zajc, kljub novemu naletu pa Celjanom ni več uspelo spraviti žoge v domačo mrežo, tako da sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Ne spreglejte