Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2011,
17.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Domžale Mura

Sobota, 29. 10. 2011, 17.16

7 let, 12 mesecev

Pekičev dvojček za zmago Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 16. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro. Za Domžale je bil dvakrat uspešen Damir Pekič.

Domžale so po slavju v Novi Gorici igrišče še drugič zapored zapustile s tremi točkami. Levji delež k zmagi, ki Domžalčane utrjuje v zgornjem delu lestvice, je dal Damir Pekič z dvema zadetkoma. Mura, ki je praktično ves drugi polčas igrala z igralcem manj, pa je drugič zapored izgubila in ostaja na šestem mestu.

Tekma v Domžalah je hitro ponudila priložnosti na eni in drugi strani. V tretji minuti je v domači ekipi zapretil Lucas Horvat s strelom z 20 metrov, a se je izkazal Aleš Luk, ki je v naslednji minuti ustavil še poskus Damirja Pekiča z glavo. Domači vratar Nejc Vidmar pa je bil na preizkušnji v četrti minuti, ko je Blaž Brezovački nespretno posredoval in žogo poslal proti lastnim vratom.

Večino polčasa je igra potekala v kar visokem ritmu, v katerem so sprva prevladovali Sobočani. Domžalčani, pri katerih je v 31. minuti nevarno sprožil Mitja Zatkovič, so sredi polčasa vzpostavili ravnotežje, v 39. minuti pa povedli. Po lepi akciji je z desne strani podal Luka Elsner, Pekič pa je z glavo z dobrih desetih metrov ukanil Luka. Le tri minute zatem je Pekič podvojil vodstvo z lepim strelom z volejem z desne strani kazenskega prostora. Kaj lahko bi domžalski napadalec že v prvem polčasu dosegel "hat-trick", a mu je v 45. minuti veselje preprečila vratnica.

Kmalu po začetku drugega polčasa so se gosti "vrnili v igro", ko je po hitrem protinapadu na desni strani kazenskega prostora do žoge prišel Mitja Lotrič in z natančnim strelom v levi spodnji kot matiral Vidmarja. V 51. minuti bi lahko črno-beli izenačili, saj se je Damjan Bohar po Lotričevi podaji sam znašel pred Vidmarjem, vendar mu je prvi strel obranil domžalski vratar, z drugim pa je zatresel vratnico. Potem sta poskusila še Rajko Rep in Lotrič, toda ostalo je pri 2:1.

Takoj zatem pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico, saj je Denis Kramar v obraz udaril Amerja Krcića in si prislužil rdeč karton. Po izključitvi so pobudo na igrišču pričakovalo prevzeli znova oslabljeni domačini (manjkalo je devet igralcev), ki so med 65. in 70. minuti nanizali štiri priložnosti, a se izid ni spremenil. V zaključku tekme pa so nekaj obetavnih napadov izpeljali tudi gosti. Rep je, denimo, v 78. minuti meril malo mimo vrat, po strelu Mateja Eterovića pa se je v 79. minuti izkazal Vidmar.

Ne spreglejte