Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
11.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 11.37

7 let, 12 mesecev

Novakovič: Ne smemo tarnati (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši strelec Kölna Milivoje Novakovič je zaradi poškodbe stegenske mišice že končal z letošnjimi nastopi. Ljubljančan je prepričan, da lahko njegovi soigralci premagajo vsakogar tudi brez njega.

Köln je bil v nedeljo na dobri poti, da si z domačo zmago nad Wolfsburgom povrne samozavest. A le do 82. minute, ko je mrežo ''kozličkov'' po spektakularnem srečanju s škarjicami zatresel Santos Cicero in postavil končni rezultat 1:1. Dvoboj je postregel še z brutalnim ''kung fu'' posredovanjem domačega ljubljenca Lukasa Podolskega neposredno v moškost Edina Džeka, vreden rumenega kartona, zaradi poškodbe stegenske mišice pa je moral predhodno z igrišča Milivoje Novakovič. ''Morali bi zmagati. Imeli smo vse pod nadzorom, a se nam je na koncu maščevalo, da nismo izkoristili vsaj ene izmed številnih priložnosti za povišanje vodstva na 2:0. V drugem polčasu nismo bili dobri, nato pa smo po neumnosti prejeli še zadetek. A zaradi tega ne smemo tarnati. Osvojili smo točko in na lestvici pridobili eno mesto,'' je v pogovoru za nemški Express povedal izkušeni slovenski reprezenant, ki je dan po tekmi opravil podroben pregled v bolnišnici.

V Kölnu spet nemirno

Zdravniki so mu prižgali rdečo luč in odredili dvotedenski počitek, kar pomeni, da je ''Nova'' z letošnjimi nastopi že končal. ''Škoda. Prišel sem v polno formo, nato pa me je doletela ta smola. Zdaj bo treba spet začeti iz nič. Rad bi se čimprej vrnil. Zelo mi je žal, da ne bom mogel pomagati ekipi na sosedskem derbiju z Leverkusnom,'' je zaupal nekdanji kapetan ''kozličkov'', ki opravlja vsakodnevne terapije pod vodstvom fizioterapevta Dieterja Trzoleka. Od treh decembrskih tekem v prvenstvu pričakuje vsaj pet točk. Povečanje točkovnega izkupička pričakuje že konec tedna, ko bodo njegovi soigralci gostovali pri Bayerju. ''V Leverkusnu nas čaka težka tekma, a ostajam prepričan, da lahko Köln premaga vsakogar.'' Potezo klubskega vodstva, ki je pred dnevi odpustilo športnega direktorja Michaela Meierja, ne odobrava. Tudi on jo je podobno kot še nekateri vplivni soigralci (kapetan Youssef Mohamad, Christopher Schorch, Petit in vratar Faryd Mondragon) označil za nepotrebno. In predvsem prehitro. ''Lahko bi počakali vsaj do zimskega premora, tako pa je v klubu spet nemirno.'' Tudi zaradi skromnega položaja na lestvici. Ob poškodbi najboljšega strelca v tej sezoni (pet zadetkov) bo bržčas še toliko težje ...

Ne spreglejte