Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
6.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Real Madrid Barcelona Espanyol

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 6.56

8 let

Navijači Barcelone: Mourinho, ne odhajaj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zvezdniki Reala v španskem prvenstvu gledajo v hrbet ''osovraženi'' Barceloni z velikansko razliko. Znaša že 13 točk. Jose Mourinho, ki si je pokvaril božične praznike, ne verjame več v čudež.

V nedeljo madridskima velikanoma v ''la ligi'' ni bilo do smeha. Zasenčila sta ju tekmeca iz katalonske prestolnice. Atletico je v derbiju prvenstva navkljub izjemnem začetku izgubil z Barcelono (1:4), predzadnji Espanyol pa je na štadionu Santiago Bernabeu prekrižal načrte madridskemu Realu (2:2) in poskrbel za vnovičen dvig nezaupanja v voditeljske sposobnosti Joseja Mourinha: ''Skoraj nemogoče bo ujeti Barcelono. Zdaj nam ni potrebno skrbeti, ali bomo prvi, drugi ali tretji, pač pa da začnemo igrati bolje in postanemo močnejši,'' je po novem spodrsljaju razkril Portugalec. Kot da bi se po nepričakovanem remiju z Espanyolom že počasi vdal v usodo, pa čeprav še ni končala niti prva polovica prvenstva.

Navijači Barcelone skandirali Mourinhu

Real po 16 krogih za Barcelono zaostaja 13 točk. Katalonci bodo ob podobnem nadaljevanju zmagovitega niza, ki ga ustvarjajo v tej sezoni, do konca le stežka izgubili tolikšno število točk. ''Trinajst točk je veliko. Še nikoli nisem bil v takšnem položaju, ko bi tako hitro zapravil toliko točk. Zdaj bom skušal sezono končati na zadovoljiv način. Torej najboljše, kar je možno. Hočem se potegovati za lovorike, a prvenstvo je že malodane izgubljeno. Vseeno ne smemo obupati, saj smo vendarle Real Madrid,'' je že skoraj vrgel puško v koruzo pri poizkusu ubranitve državnega naslova. Nekaj, kar ''belim baletnikom'' ni uspelo že kar nekaj let. Zanimivo je tudi, da prvič, odkar je prišel v Madrid, uradni napovedovalec na štadionu pred srečanjem ni poimensko predstavil Mourinha. To se pred tem v zgodovini španskega prvenstva še ni pripetilo. Naključje ali ne?

Navijači Barcelone so na drugi strani navdušeni. V zaključku srečanja z Atleticom (4:1) se je na Camp Nouu zaslišala posmehovalna pesem, naperjena strategu Reala: ''Imamo te radi, Mourinho ne odhajaj,'' so podali željo, da bi svojeglavi Portugalec ostal zvest madridskemu klubu. Po novi zaušnici Reala so se govorice o tem, da bo Mourinho po koncu sezone zamenjal okolje, spet razpršile po nogometnem svetu. Tudi zaradi priznanja katarskega lastnika PSG-ja, ki je potrdil, da se na Parku princev ne bi branil tako Mourinha, kot tudi Cristiana Ronalda. Portugalec je resda dosegel zadetek (glavna tekmeca za naslov najboljšega v ligi sta bila tudi uspešna, od tega Radamel Falcao enkrat, Lionel Messi pa kar dvakrat), a je tudi dokazal, da je vedno bolj nervozen, saj je že na četrtem zaporednem srečanju prejel rumeni karton.

Casillas: Izgubili smo spoštovanje v očeh tekmecev

''Veliko zaostajamo, a nič ni nemogoče. Moramo se boriti do zadnje minute, ko še obstaja možnost, da smo prvaki,'' še nekaj optimizma skriva Sergio Ramos. Eden izmed branilcev, ki se v zadnjih srečanjih ne morejo pohvaliti z dopadljivo statistiko. ''Ne sluti na dobro. Na zadnjih treh tekmah smo prejeli šest zadetkov. Vsi smo krivi za njih, ne le obramba. Ne branimo le vratar in štirje branilci, brani celotna ekipa,'' je odločen vratar Iker Casillas. Razume jezo navijačev, ki so odšli domov razočarani, krivdo pa pripisuje le igralcem. ''Morali bi odigrati bolje. Premalo je želje, ambicije. Danes smo imeli veliko priložnosti, v obrambi pa smo bili zmedeni, kar je botrovalo prejetima zadetkoma. Stvari ne potekajo tako, kot so v prejšnji sezoni. Izgubili smo spoštovanje v očeh tekmecev, ki smo si ga težko prigarali,'' ugotavlja kapetan Reala, ki je pred dnevi napovedal, da bi lahko v Madridu branil še štiri sezone, nato pa se odpravil novim izzivom naproti (najverjetneje v ligo MLS). Mourinho bi se jim lahko že prej ...

Ne spreglejte