Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 3. 2014,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Moyes Manchester United Robin van Persie Ryan Giggs

Četrtek, 20. 3. 2014, 10.28

8 let

Moyes evforičen: Man Utd lahko osvoji ligo prvakov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Davidu Moyesu se je na obraz končno prikradel nasmešek. Pred povratnim srečanjem z grškim prvakom je bil z rdečimi vragi v izgubljenem položaju, a je Robin van Persie poskrbel za veliko slavje.

Pred tekmo z Olympiakosom na Old Traffordu se je veliko govorilo o novem trenerju Manchester Uniteda. Dnevi so bili Davidu Moyesu šteti, na naslovnice se je največkrat prikradla ideja, da bi se v vlogi trenerja preizkusil Ryan Giggs, omenjala so se tudi nekatera znana trenerska imena, ki niso doma na Otoku (denimo Jürgen Klopp in Diego Simeone). Po zmagi nad grškim prvakom, ravno pravšnji za napredovanje v četrtfinale (3:0), pa si s temi govoricami vsaj nekaj časa ne bo več nihče belil glave.

Je to prelomnica za boljšo prihodnost?

Moyes je dočakal svojih pet minut slave. Lahko se zahvali Robinu van Persieju, pa tudi vratarju Davidu De Gei, ki je s številnimi posredovanji ohranil mrežo nedotaknjeno, svoje so dodali tudi neučinkoviti nogometaši Olympiakosa, ki so kar tekmovali med seboj, kdo bo zapravil lepšo priložnost.

"Nočem trditi, da je to prelomni trenutek, po katerem bo šlo vse na boljše, a srčno upam, da smo ga res dočakali. Če bomo igrali tako, kot znamo, tudi v prihodnje, kar v prejšnjih tekmah nismo pokazali, bi lahko izločili vsakogar. Verjamem, da ima to moštvo dovolj kakovosti, da lahko osvoji ligo prvakov," je evforično po veliki zmagi nad Olympiakosom razmišljal naslednik Alexa Fergusona na klopi Uniteda. Rdeči vragi so se na evropski prestol povzpeli trikrat. "To je bila izvrstna moštvena predstava. Vsi so se borili do konca, igrali smo dober nogomet. Takšnega ritma igre v tej sezoni nismo pokazali na Old Traffordu," je bil zadovoljen nekdanji trener Evertona.

Kako huda je poškodba van Persieja?

Van Persie je s tremi zadetki Manchester Unitedu tlakoval pot med najboljših osem klubov v ligi prvakov. Če rdečim vragom ne gre v angleškem prvenstvu, kjer branijo naslov, pa so stik z elito zadržali v Evropi ter navijačem po ponižujoči igri in porazu v Pireju priredili eno večjih zadovoljstev v tej sezoni. Veselje je nekoliko skazila poškodba 30-letnega napadalca, ki so ga tik pred iztekom rednega dela z nosili odnesli z igrišča.

Javnost se sprašuje, kako huda je poškodba Nizozemca, nespornega junaka povratnega srečanja osmine finala lige prvakov. "Ni veliko igralcev, ki bi v ligi prvakov na eni tekmi dosegli tri zadetke. Zdi se mi, da poškodba kolena ni hujša, a tega žal še ne morem trditi z gotovostjo," je dejal škotski strokovnjak, ki bo pozorno spremljal petkov žreb četrtfinala lige prvakov. Tam bo Manchester United pričakal veliko težjega tekmeca, kot je bil Olympiakos.

Ne spreglejte