Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2009,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 10. 12. 2009, 7.51

8 let

Mourinho: Zmaga za ekipo, ki zna trpeti skupaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanski prvak Inter si je s šele drugo zmago v skupinskem delu lige prvakov proti Rubinu zagotovil napredovanje. Jose Mourinho je uspeh pripisal celotni ekipi.

Edina skupina lige prvakov, v kateri so bili prav vsi prvaki svojih držav, se je na koncu razpletla po željah italijanskega in španskega prvaka. Inter je tako ob branilki naslova Barceloni vendarle uspel priti do osmine finala.

Tekma proti Rubinu se je končala z zadetkoma Samuela Eto'oja in Maria Balottelija. Predvsem mladi Italijan je bil najboljši posameznik na igrišču, saj je najprej atraktivno s peto podal za prvi gol, drugega pa je dosegel po izjemnem prostem strelu s 34 metrov.

Mourinho presenetil

Pred tekmo pa je z zelo ofenzivno formacijo presenetil sicer zelo previdni Jose Mourinho. Na igrišču je bil ofenzivni vezist Wesley Sneijder, pred njim pa kar trije klasični napadalci Eto'o-Milito-Balotelli. "Na sredini smo imeli zelo dobre igralce. Najprej Stanković, nato Cambiasso, Motta je bil zame igralec tekme in še Sneijder. Vse se je izšlo dobro, Julio Cesar pa je imel nekaj ključnih posredovanj. Vsi si zaslužijo pohvale, tudi tisti na klopi in na tribuni. To je zmaga za ekipo, ki zna ostati in trpeti skupaj," je po tekmi povedal trener Interja, ki tokrat v nasprotju z minulo sezono ni želel napovedati, koga si želi v osmini finala.

Eto'o: Moramo se še bolj truditi

Pomemben delež je tudi tokrat prispeval Javier Zanetti. "Tokratna tekma je bila zelo pomembna, zato si nismo smeli dovoliti spodrsljaja. Bilo pa je prisotne veliko želje. Balotelli? Vsi mu pomagamo z nasveti in če bo to upošteval se bo razvil v izjemnega igralca," so besede legendarnega kapetana Interja.

Strelec prvega zadetka za Inter v ligi prvakov pa ga je dopolnil. "Veliko smo tekli in to nam je veliko pomagalo. Devet dosedanjih golov za Inter ni dovolj, če želim vstopiti v srca navijačev, zato se moramo še toliko bolj truditi. Upam, da sem že sedaj spoznan kot dober igralec," je odgovoril Eto'o.

Moratti: Upam na več sreče v nadaljevanju

Jeza po porazu v Barceloni je že nekoliko popustila pri predsedniku milanskega velikana, ki si želi, da klub vendarle prebije urok osmine finala. "Na derbiju proti Juventusu je manjkala prava želja po zmagi, tega pa nisem pogrešal na tej tekmi. Včasih so na evropskih tekmah večeri, ko ti ne gre. Tako je bilo v Barceloni in spet druge ko ti gre in zmagaš. Upam, da se bomo v nadaljevanju tekmovanja izkazali bolje in imeli več sreče kot v minulih sezonah," je bil po tekmi dobre volje Massimo Moratti.

Slovenskega reprezentanta Reneje Krhina tokrat ni bilo v kadru za tekmo.

Ne spreglejte