Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 5. 2008,
18.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 27. 5. 2008, 18.41

8 let, 5 mesecev

Milanič: Bomo videli, kaj bo prinesel jutri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Novogoriške ''vrtnice'' so v samem zaključku tekmovalne sezone 2007/08 PrveLige Telekom Slovenije ostale brez prvega trenerja. Darko Milanič še ne ve, kje bo nadaljeval kariero.

Slovensko nogometno javnost je v torek presenetila novica iz Nove Gorice. Pogodbo sta sporazumno prekinila klubsko vodstvo štirikratnega državnega prvaka in prvi trener Darko Milanič. Slednji je bil tik pred odhodom iz ''slovenskega Las Vegasa'' že jeseni, ko se mu je po nezadržnem nizu porazov močno majal stolček, a mu je vodstvo v najtežjih trenutkih le zaupalo. Odločitev se je obrestovala, saj si je HiT Gorica priborila vstop v Evropo, presenetljivo pa je ostala tudi brez nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste ... ''Ne smemo pozabiti, da je bil naš cilj priti v Evropo. To smo tudi naredili. Ne smemo pozabiti, da se je pozimi dogodilo v klubu nekaj sprememb. Vodilna struktura se je menjala, tako da smo se na koncu, praktično tik pred koncem sezone, ko smo si že zagotovili nastop v pokalu Intertoto, sporazumno dogovorili in razšli,'' je povedal za Sportal donedavni trener HiT Gorice, ki se je v nadaljevanju diplomatsko ognil bolj temeljitemu iskanju razlogov za tako nenadno odločitev.

Lepo, burno in pestro leto

''Kar se tiče mene osebno, je popolnoma jasno, da se v športu take stvari dogajajo. Do danes sem bil, vključno z dopoldanskim treningom, še vedno trener ND Gorica, moje misli pa usmerjene samo v končnico prvenstva in nikamor drugam. To je vse, kar lahko rečem. V naslednjih dneh bo situacija povsem drugačna in bom lahko povedal še kaj več, sedaj pa lahko le držim pesti svojemu bivšemu klubu in nič drugega,'' je dejal nekdanji nogometaš Izole, Partizana in Sturma, ki je po kratki izkušnji na klopi Izole (mladinsko moštvo) pričel pot na slovenskih prvoligaških zelenicah v Ajdovščini. ''S Primorjem sem prvo leto osvojil četrto mesto, kar je bil zelo dober uspeh. Nato so se v vodstvu kluba odločili, da bodo zmanjšali proračun, tako da sem igral le z 'otroci', kar pa javnost velikokrat pozablja, a smo bili ponovno četrti po jesenskem delu. Kar pa se tiče Gorice, je bil cilj dosežen, čeprav je pokal Intertoto nezanimiv. Nekdo, ki je delal s fanti vsakodnevno, bo ocenil, da je bilo opravljeno dobro delo. Lahko bi imeli kakšno točko več, a ne smemo pozabiti, da so za nami ekipe, ki bi bile lahko na našem mestu, če bi se kakšna tekma obrnila drugače. Ne smemo pozabiti, da je zadnji krog za štiri moštva, ki so si na začetku želela biti na vrhu, pa to tudi ne bi bilo nič narobe, še kako odločilen. Borijo se za to, da se izognejo kvalifikacijah za drugo ligo. S svojim delom nisem nezadovoljen, na HiT Gorico pa me veže lepo, burno in pestro leto.''

Zahvalil ponudbi Maribora

Pred kratkim je športni direktor Maribora Zlatko Zahovič vzbudil domišljijo ljubiteljev nogometa, saj še vedno išče kandidata za prvega trenerja ''vijolic''. Med kandidati se je omenjal tudi kapetan Katančeve čete na evropskem prvenstvu v Belgiji in na Nizozemskem ... ''Dogaja se, da te nekdo želi imeti. Počaščen sem, da me je Maribor v nekem trenutku želel imeti za trenerja, sam sem si pa takrat želel nadaljevati delo v Novi Gorici in bil osredotočen samo na to. Zato sem se mu zahvalil, tako da nisem podpisal nobene predpogodbe ali pogodbe, kot mnogi namigujejo. Stalno se nekaj dogaja z mojim imenom v mediji, postavljajo me za trenerja ali selektorja ... Nekega strašnega miru ni. V principu je to sestavni del nogometa, na katerega sem navajen. V tem trenutku je najbolj pomembno, da ostanem miren in se od vseh v klubu poslovim človeško,'' je prepričan Milanič in potrdil, da ga še kako mika odhod v tujino. ''To bi bil en korak naprej. Trenutno ne vem, kaj bom delal. Sem pa prepričan, da bom čez nekaj dni že bolj na tekočem. Čeprav ... Ne bi bilo nič narobe, če bi imel poletje po ne vem koliko letih - še iz otroštva - povsem prost. Ne bi bilo slabo. Bomo videli, kaj bo prinesel jutri.''

Ekipa ni razpuščena

Kje po njegovem mnenju sloni glavna moč vrtnic, ki je v tej sezoni popeljala ''modro-bele'' do tretjega mesta? ''Glavni aduti so v tem, da je moštvo sestavljeno iz nekaj zelo kvalitetnih starejših igralcev, ki imajo zmagovalno mentaliteto in nekaterih mladih fantov, katerim sem omogočil, da zbirajo minutažo v prvi ligi. Dosedaj niso imeli te priložnosti. Vsaka minuta v prvi ligi se pozna, tako da bodo kmalu še boljši kot sedaj. Ta ekipa ni razpuščena, ampak ima lepo prihodnost''. Na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici si bo v živo ogledal tekmo med Nemčijo in Hrvaško v Celovcu. ''Prvenstvo si bom pogledal z velikim zanimanjem. To bo velik spektakel. Kot slišim v Avstriji že 'vre', čeprav se tekmovanje še ni začelo. ne bi pa mogel izluščiti nobenega favorita. Preveč jih je.'' Podobno kot bodočih delodajalcev, ki bi si želeli v svojih vrstah videti zdaj že nekdanjega trenerja Novogoričanov?

Ne spreglejte