Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
29. 5. 2015,
11.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 5. 2015, 11.14

8 let

Mariborski nogometaši bodo otroke peljali na morje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maribor bo v soboto v Ljudskem vrtu skupaj z navijači proslavil peti zaporedni naslov slovenskega državnega nogometnega prvaka.

V Ljudskem vrtu bomo v soboto ob 17. uri spremljali tekmo zadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije, v katerem se bosta udarila državni in pokalni prvak, Maribor in Koper. To bo torej tudi nekakšna generalka za superpokal, ki bo na sporedu 5. julija.

Rezultatsko tekma ne bo imela nobenega pomena. Maribor si je že pred nekaj časa zagotovil še 13. naslov državnega prvaka, Koper je močno razočaral, prvenstvo bo končal na sedmem ali celo osmem mestu, a je v drugem delu sezone vse sile usmeril v pokalno tekmovanje, v katerem je izpolnil cilj. Kljub temu se bosta obe ekipi zagotovo skušali od sezone posloviti na zmagovit način. Maribor seveda ne želi pokvariti proslave, Koprčani so izgubili na zadnjih petih prvenstvenih tekmah in zagotovo ne želijo na dopust še s šestim zaporednim porazom.

Mejnike dvigujejo iz sezone v sezono

"Za nami je izjemna sezona, v kateri smo postavili nove mejnike. Zdaj smo že navajeni, da jih iz sezone v sezono dvigujemo. Pomembno je predvsem, da smo se skozi celotno sezono držali istega vodila. Nismo odstopali svoje poti in bili za to na koncu nagrajeni. Dosegli smo želene rezultate, a je res, da smo se morali veliko odrekati. Res je, da je za nami naporna sezona, v kateri smo bili zelo obremenjeni, a to je za nas le privilegij," je na novinarski konferenci pred tekmo govoril trener Maribora Ante Šimundža.

Proti Kopru seveda pričakuje zmago. "Takoj po zadnji prvenstveni tekmi sem dejal, da k nam prihaja pokalni zmagovalec, ta v Maribor zagotovo ne bo prišel brez ambicij. Koper bo želel igrati in se dokazovati. Tako je bilo vedno, nič drugače ne bo niti zdaj. Naš cilj je, da zmagamo, osvojimo tri točke in se na lep način skupaj z navijači poslovimo od sezone," je še dejal trener, ki na klopi Maribora niza uspeh za uspehom. V manj kot dveh letih je osvojil dva naslova državnega prvaka, ekipo popeljal do zgodovinske uvrstitve v izločilne dele evropske lige in z njo prvič po letu 1999 nastopil v ligi prvakov.

Pri vseh uspehih, tako kot tudi ob četrtkovem druženju z novinarji, je bil zraven Aleksander Rajčević. "Res je, da sem bil zraven pri vseh zadnjih petih naslovih prvaka, a moram reči, da se takšnih uspehov nisem naveličal. Z vsakim letom je lepše. Vsi, ki smo v klubu, vedno dajemo vse od sebe, da izpolnjujemo cilje. Mislim, da smo vsako leto bolj zreli, kar se vidi tudi na lestvici," je povedal izkušeni branilec.

"Mogoče je tokratni naslov slajši tudi zato, ker smo imeli v prvem delu sezone, ko smo nastopali tudi v Evropi, nekaj težav in smo zaostajali za tekmeci v domačem prvenstvu. V drugem delu smo pritisnili na plin in dokazali, da spadamo na vrh. Jasno je, da si zdaj sezono želimo končati z zmago. Moramo narediti vse, da nam uspe, le tako bomo poskrbeli, da bo proslava še slajša," je sklenil nogometaš, ki je v Maribor prišel prav iz vrst tokratnega nasprotnika, Kopra.

Ne spreglejte