Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Maribor z zamudo nadigral Olimpijo, zmaga Krke in Gorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorica je v 4. krogu zmagala v Zavrču, Krka je premagala Domžale, Rudar pa Triglav. Celjani in Koprčani so remizirali. Prestavljeni derbi med Olimpijo in Mariborom je pripadel gostom.

Uvodna tekma 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije je potekala v Zavrču, kjer je do zmage prišla Gorica. Novogoričani so bolje začeli tekmo, po dolgi podaji Alena Jogana čez skorajda celotno igrišče pa je visoko skočil Welle Ndiaye in dosegel gol za vodstvo. Na začetku drugega polčasa pa je Gorica povečala prednost, takrat je mrežo zatresel Massimo Coda.

V soboto so na sporedu tri tekme. Pred televizijskimi kamerami na Bonifiki sta igrala Koper in Celje. Koprčani so uvodni gol na tekmi dosegli v 37. minuti, ko je enajstmetrovko iztržil Goran Galešić po prekršku Marka Krajcarja, z bele točke pa zadel Matej Mavrič Rožič. Na začetku drugega polčasa pa je bil izključen Leo Štulac. To so Celjani izkoristili po treh minutah in izenačili preko Gregorja Bajdeta. Po dobri uri igre je najbolj razigran na tekmi, Galešič, po prodoru zatresel prečnik in kluba sta remizirala.

Novomeščane je na tekmi z Domžalčani v vodstvo z lob udarcem povedel Luka Volarič. Pri Domžalčanih pa je bil pred konec prvega polčasa zaradi igre z roko izključen Nejc Skubic. To so novinci v ligi izkoristili s še dvema zadetkoma, zadela sta Josip Marošević in Adnan Bešić.

Rudar je proti Triglavu povedel že v uvodnih minutah, ko je predložek Aleša Jeseničnika z glavo v gol preusmeril Mate Eterović. Pri drugem zadetku Velenjčanov se je s podajo izkazal Leon Črnčiča, gol pa je spet dosegel hrvaški napadalec. Za tretji gol Rudarja je poskrbel Matej Podlogar.

Derbi v Ljubljani bo odigran ob prvi rezervni "luknji", ki se bo prikazala v tekmovalnem urniku, tokrat pa je šla odločitev Nogometne zveze Slovenije (NZS), da dvoboj s 3. avgusta prestavi na kasnejši termin, na roko tako Olimpiji kot Mariboru. Ljubljančani bodo gostili najboljšo slovensko ekipo v času, ko bi bile lahko tribune zaradi konca počitnic bolj polne, vijolice pa se lahko spočijejo in v miru pripravljajo na torkov spopad z Apoelom, kjer bodo naskakovale evropske sanje.

Ne spreglejte