Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
30. 5. 2015,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 30. 5. 2015, 8.11

8 let

Le še eno neodgovorjeno vprašanje lige Telekom Slovenije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes ob 17. uri bodo na sporedu vse tekme zadnjega kroga slovenske nogometne prve lige, v kateri smo dobili odgovore na več ali manj vsa vprašanja.

Gorica – Zavrč (sobota ob 17. uri)

Gorica ima še vedno teoretične možnosti za skok na osmo mesto in s tem izognitev dodatnim kvalifikacijam za obstanek, ki jih prinaša deveto mesto. Da bi se to uresničilo, bi morali Novogoričani, ki v samostojni Sloveniji iz prve lige še niso izpadli, premagati Zavrč, ob tem pa upati, da Krka ostane brez točk na gostovanju pri Radomljah, te so že zdavnaj izgubile možnosti za obstanek. Misija nemogoče, torej.

A dokler bodo možnosti obstajale, se Novogoričani seveda ne bodo predali. Skušali bodo narediti vse, da pridejo še do tretje zaporedne zmage po zmagah v Celju in Velenju, ki so ju zabeležili v zadnjih dveh krogih. Če ne drugega, da poskrbijo za dvig samozavesti pred tekmama, ki bosta odločali o nadaljnji usodi primorskega nogometnega prvoligaša.

Maribor – Luka Koper (sobota ob 17. uri)

Mariborčani bodo v Ljudskem vrtu, ki bo zagotovo zelo dobro obiskan, skupaj z navijači proslavili še peti zaporedni naslov slovenskega prvaka in 13. skupno. Tekma, ki bo imela tudi dobrodelno noto, ves izkupiček prodaje vstopnic bo šel za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin, bo hkrati generalka za julijski superpokal. Obračun državnega in pokalnega prvaka.

Jasno je, da bo domači trener Ante Šimundža zagotovo ponudil priložnost nekaterim mlajšim nogometašem, ki sicer ne dobijo preveč priložnosti za igro. Mariborčani bodo skušali sezono skleniti s peto zaporedno zmago, medtem ko se bodo Koprčani, ki so se v zadnjem času povsem osredotočili na pokal, skušali izogniti šestemu zaporednemu prvenstvenemu porazu.

Rudar – Celje (sobota ob 17. uri)

Velenjčani so po porazih v prejšnjem krog zmagali, s 3:0 so odpravili Koprčane na njihovem igrišču. Ti so bili očitno povsem nepripravljeni po velikem zmagoslavju v finalu pokala. Zdaj bodo igrali proti drugemu finalistu pokalnega tekmovanja, Celju. To je izgubilo in potem praznih rok ostalo tudi na naslednji prvenstveni tekmi, doma proti Gorici.

Varovanci Simona Rožmana prav gotovo nočejo sezone, v kateri so blesteli, skleniti z novim porazom. Hkrati želijo ubraniti drugo mesto, na katerem so. A tudi Velenjčani se ne bodo dali kar tako, čeprav tokratna tekma za njih nima večjega rezultatskega pomena. Če jim bo uspelo, bodo Celjani Rudar premagali sploh prvič v tej sezoni. Do zdaj so dvakrat remizirali in enkrat izgubili. Nazadnje pred mesecem in pol pred domačimi navijači.

Radomlje – Krka (sobota ob 17. uri)

Radomlje bodo odigrale zadnjo tekmo v krstni prvoligaški sezoni v zgodovini kluba. Možnosti za obstanek so izgubili že pred časom. Seveda bi se od elite radi poslovili s kakšno točko, a prav to, remi namreč, Novomeščani potrebujejo, da si tudi teoretično zagotovijo obstanek, ki ga prinaša osmo mesto. Če bi v Radomljah izgubili, ob tem pa bi Gorica zmagala, bi padli na deveto mesto, to vodi v dodatne kvalifikacije.

Krka je po štirih zaporednih zmagah v prejšnjem krogu doma pričakovano izgubila proti Mariboru in je v dobri formi. Radomlje so v zadnjih petih tekmah izgubile kar štirikrat. Jasno je, da Novomeščani upravičeno upajo na vsaj točko.

Olimpija – Domžale (sobota ob 17. uri)

Olimpija je po zadnji tekmi ostala brez športnega direktorja Milenka Ačimovića in Evrope, njen predsednik Izet Rastoder medtem še vedno ostala trdno v svojem sedlu. Kaj sledi, ne ve nihče. Ekipo bo tudi tokrat vodil nekdanji reprezentant Aleksander Radosavljević, ki je ob svojem trenerskem debiju zmagal, a to bo verjetno tudi njegova zadnja tekma v vlogi trenerja edinega ljubljanskega prvoligaša.

Domžale so si v prejšnjem krogu zagotovile Evropo, tokrat bodo v lovu na drugo mesto. Z nekoliko spremenjeno zasedbo, trener Luka Elsner je nekaterim nosilcem, med drugim tudi vratarju Nejcu Vidmarju, že namenil počitek.

Ne spreglejte