Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 5. 2008,
19.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 2. 5. 2008, 19.59

8 let, 5 mesecev

Kuzma: V Lendavo se vrniti neporaženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V 31. krogu PrveLige Telekom Slovenije čaka šestouvrščeno Nafto gostovanje pri vodilnih Domžalah. Tokrat zaradi kartonov trener Rob le brez Matjašeca.

Po dveh zaporednih zmagah nogometaši Nafte minulo soboto niso uspeli slaviti še tretjič, vseeno pa so proti MIK CM Celju osvojili točko. Tako je od prihoda trenerja Damirja Roba klub v petih tekmah skupno osvojil deset točk in se utrdil na šestem mestu, do zgornje polovice pa jih loči le točka. Zdaj Lendavčane čaka zrelostni izpit proti vodilnim Domžalam, s katerimi v preteklosti niso imeli kaj dosti uspeha.

Ostati neporaženi

"To bo zelo težka tekma, saj so Domžale za nas vedno težki nasprotnik. Skušali bomo čim več iztržiti in se v Lendavo vrniti neporaženi, " pravi zadnja ovira za domžalske nogometaše Stanislav Kuzma. V doslej enajstih odigranih medsebojnih tekmah so Domžale zmagale kar osem krat, trikrat pa so se tekme v Lendavi končale z začetnim izidom 0:0. Tako je bilo tudi v drugem krogu spomladanskega dela prvenstva, medtem ko sta se tekmi v jesenskem delu končali z visokima porazoma 0:5 in 0:6. Nafta, ki torej še lovi prvo zmago nad aktualnimi prvaki, je v enajstih tekmah skupno prejela 28 zadetkov, dosegla pa le štiri.

Potem ko Rob v preteklih krogih zaradi kartonov ni mogel računati na dva ali več igralcev, je tokrat kaznovan le Bojan Matjašec, še vedno pa so poškodovani Bukovec, Celcar in Šoštarić. Tako se bo znova moral na tribune preseliti eden od štirih tujcev, proti Celjanom je "izvisel" Bolivijec Ortiz. V taboru Domžal bo manjkal najboljši strelec Dario Zahora, zato bo morda v konici napada dobil priložnost Prekmurec Jože Benko, nekdanji nogometaš Nafte, ki je nazadnje igral v Grčiji za Iraklis. "Benko je kvaliteten igralec, ki lahko v vsakem trenutku doseže zadetek, vendar tudi mi imamo kvalitetno obrambo, ki bo upam da preprečila zadetke z domžalske strani," pravi Kuzma.

Ne spreglejte