Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 7. 2011,
13.32

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Dušan Kosič Dragan Čadikovski

Torek, 5. 7. 2011, 13.32

3 leta, 5 mesecev

Kosič: Za take tekme se živi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Olimpije so v polni pripravljenosti. V četrtek prihaja izpit, ki ga preprosto morajo položiti, drugače bo evropske sezone že konec. Čeprav je na koledarju šele začetek julija.

Vzdušje po dragocenem remiju na štadionu Pecara je na primerni ravni. Ravno dovolj visoki za evropsko napredovanje, ki si ga ''zeleno-beli'' tako želijo. Hercegovska popotnica je zelo varljiva, saj bi zadetek gostov prinašal dvojno vrednost, vseeno pa nogometaši Olimpije smatrajo, da bosta prednost domačega igrišča in glasno spodbujanje s tribun poskrbela za dodaten zagon, ki bi Kosičevi četi zagotovil nastop v drugem predkrogu lige Europa.

Tekmeci ne bodo dovoljevali 'šlamparij'

Po odsluženi kazni se vrača Boban Jovič, zaradi rdečega kartona v Širokem Brijegu pa bo četrtkov dvoboj preskočil Adnan Bešič. Ker Dragan Čadikovski, o katerem je na torkovem druženju z novinarju tudi tekla beseda (beri tekst v rumenem polju), še nima pravice v evropskem tekmovanju, bo gonilna sila v konici napada mladi reprezentant Filip Valenčič. ''Filozofije ekipe, ki jo zagovarjam, ne bomo spreminjali. Vztrajali bomo na svoji igri, pričakujem pa, da se bo tekmec osredotočil na priložnosti v protinapadu. Ima nekaj nevarnih posameznikov, ki nas lahko bliskovito spravijo v težave, zato ne smemo delati nobenih napak. Če pa že bodo kakšne, pa moramo stati blizu igralcev, da se slednji ne razigrajo. Eno je jasno, tekmeci nam ne bodo dovoljevali 'šlamparij','' o dvoboju, ki nosi strašansko vlogo, razmišlja Dušan Kosič. Njegovi izbranci se zavedajo priložnosti, za katero so garali večji del pretekle sezone. ''Za take tekme se živi. Upam, da bodo to prepoznali tudi navijači in da jih bo na tekmo prišlo čim več.'' Cilj Olimpije je preprost. Vsaj na papirju. Napredovanje v drugi predkrog, hkrati pa pokazati še všečen nogomet. ''Pa tudi pokazati bolj učinkovit nogomet, kot je bil v Širokem Brijegu,'' je še dodal strateg Ljubljančanov.

Kosičeva opazka o bolj učinkovitem nogometu se je dotikala zadetkov, brez katerih si njegovi izbranci ne bodo mogli priigrati napredovanja. Rešil bi jih le še primer, ko bi prazno strelivo v nogah nosili tudi gostje, tako da bi o zmagovalcu odločali streli z belih točk. ''Na treningu se bomo posvetili tudi 11-metrovkam, čeprav je jasno, da si želimo končati tekmo že v rednem delu. Rezultat 0:0 je res neugoden,'' je sledil poudarek z ust rekorderja po številu nastopov v 1. SNL, ki si od fantov želi, da ne bi bili v izjavah, vsekakor pa tudi dejanjih, prepotentni, temveč le samozavestni.

''Smo na določeni ravni in se tekmecu ne bomo prilagajali. Prilagajali bi se, če bi prišel klub iz 'lige petice', tako pa je vzdušje pravo, fantje pa si na tej tekmi želijo uspeha,'' je za konec sporočil Kosič, ki bi lahko prekinil 270 minut trajajoč niz, v katerem žoga na tekmi med Olimpijo in Širokim Brijegom ni zatresla mreže predstavnika BiH.

Dvoboj na štadionu v Stožicah se bo začel v četrtek ob 20. uri, prihod pa je napovedalo tudi 50 privržencev Širokega Brijega (navijaška skupina Škripari).

Ne spreglejte