Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 3. 2008,
17.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 15. 3. 2008, 17.47

8 let, 5 mesecev

Koper zaustavil Interblock

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Kopra so v 23. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na domačem igrišču premagali Interblock z 2:1 (1:1).

V obračunu druge in tretejeuvrščene ekipe državnega prvenstva se je zmage zasluženo veselila domača zasedba, čeprav je obračun na Obali bolje pričela ljubljanska ekipa. V 12. minuti je - po zmedi v domačem kazenskem prostoru - Akotov strel s petih metrov z velikimi težavami zaustavil Hasič, le minuto kasneje pa se je ekipa iz slovenske prestolnice veselila vodstva. Matič je s 25 metrov sprožil močan strel, žoga je na poti proti koprskim vratom oplazila enega od domačih nogometašev, spremenila smer in prevarala domačega čuvaja mreže.

Matič popeljal Ljubljančane v vodstvo

Po prejetem golu so pobudo prevzeli Koprčani in se v 36. minuti veselili izenačujočega zadetka. Levji delež je opravil Plut, ki je lepo preigral gostujočo obrambo na desni strani in poslal uporaben predložek, ki ga je učinkovito izkoristil spretni Ibeji.

V drugem polčasu so bili gostitelji absolutni gospodarji domačega igrišča. Razpoloženi Plut je v 48. minuti s pravo bombo ogrel gostujočega vratarja Rozmana. Sedem minut kasneje je Božičič poslal predložek v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Rastovac in le z nekaj metrov povišal na 2:1.

Koprčani so v nadaljevanju navzlic vodstvu še naprej pritiskali priti šišenskim vratom, nepričakovano bledi gosti pa do konca niso uspeli sprožiti nobenega strela na koprska vrata. V zadnji minuti se je v odlični priložnosti za 3:1 znašel Amusan, vendar se ni proslavil.

Ne spreglejte