Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
25. 4. 2008,
17.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 25. 4. 2008, 17.38

8 let, 5 mesecev

Kelenc: Interblock zaustaviti na sredini

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Drave se bodo v soboto podali na gostovanje v Ljubljano. Na štadionu ŽAK jih bo pričakal Interblock. Kaj meni pred dvobojem Doris Kelenc?

Drava je v 29 nastopih v tekmovalni sezoni 2007/08 PrveLige Telekom Slovenije dosegla 37 zadetkov. Skoraj vsakega petega je prispeval Doris Kelenc, ki je s sedmimi zadetki na klubski lestvici na drugem mestu. Od 22-letnega napadalca je večkrat zatresel mrežo le izkušeni Marko Kmetec (devetkrat). Na drugi strani je obramba Ptujčanov ''klonila'' kar 52-krat, 35 zbranih točk pa v tem trenutku, pred napeto končnico državnega prvenstva, zadošča le za osmo mesto. ''V zadnjih krogih igramo veliko bolje. Nazadnje smo doma ugnali Primorje. To je bila zelo pomembna zmaga, ki smo jo zaradi prednosti domačega igrišča morali izkoristiti. Očitno se bo do zadnjega kroga odvijal napet boj za obstanek,'' je povedal za Sportal ''Kela'', ki si nikakor ne želi, da bi na koncu s soigralci pristal na devetem mestu. Slednji pelje namreč v dodatne kvalifikacije.

Nimamo se česa bati

Ptujčani bodo krenili na lov za odrešilnimi točkami, saj imajo na razpredelnici le dve več od predzadnjega Primorja, najprej v Ljubljani. V soboto se bodo pomerili z Interblockom, ki jim je v jesenskem delu v Spodnji Šiški prizadejal boleč poraz (1:5). ''Poraz v Ljubljani smo že skorajda pozabili. Nočemo gledati nazaj na jesenske rezultate, ampak naprej v prihodnje dvoboje. V soboto bomo morali bolje odigrati in dati vse od sebe. Iz Ljubljane bomo poizkušali pripeljati čim več točk,'' je napovedal mladi reprezentant, ki je prepričan, da lahko v domačem prvenstvu vsak premaga vsakogar. ''To je pač nogomet. Zakaj pa ne bi tudi mi ugnali Ljubljančane? Če bomo zaigrali tako znamo, se nimamo česa bati. Največja kakovost Interblocka sloni na sredini igrišča in 'malo naprej'. Če jih bomo uspeli zaustaviti na sredini igrišča, bomo zelo blizu ugodnemu rezultatu,'' je priznal strelec sedmih zadetkov v tej sezoni.

Brez Prejaca, Kronavetra in Oguja

Ptujčani bodo odpotovali v slovensko prestolnico v soboto po že tradicionalnem skupnem kosilu na Štajerskem. Prvi trener Milan Đuričić ne bo mogel računati na usluge treh poškodovanih igralcev. Andrej Prejac čuti bolečine v desnem kolenu, Rok Kronaveter je pred dnevi na treningu prejel nevšečen udarec v koleno, podobne težave pa tarejo tudi Nigerijca Johna Ugochukwuja Oguja. Po odsluženi kazni se vrača kapetan Mitja Emeršič, v tem krogu pa je Drava ena izmed redkih ekip, ki nima prav nobenega kaznovanega nogometaša. ''Ne dobivamo skoraj nič kartonov, Igramo bolj 'fer'. Tako smo vedno igrali. Lepo in brez posebnih štartov, ki bi prinašali kartone,'' je pojasnil ''recept'' Kelenc in še enkrat potrdil, da je glavni cilj Ptujčanov v Ljubljani ostati neporažen.

Ne spreglejte