Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 8. 2014,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Liga Europa kvalifikacije Rijeka Matjaž Kek Miral Samardžić Branko Ilić Samir Handanović Rene Krhin Rene Mihelič Dalibor Volaš Robert Berić

Sreda, 20. 8. 2014, 13.27

8 let

Kek z Rijeko pomendral Sheriffa, Handanovićev Inter zmagal 9:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobili smo zadnje udeležence skupinskega dela lige Europa. Matjaž Kek je z Rijeko opravil svoje delo z odliko, prav tako Inter s Samirjem Handanovićem, napredoval pa je tudi Branko Ilić s Partizanom.

Kot prvi je od Slovencev s Partizanom na zelenico pritekel Branko Ilić in se z zmago 2:1 tudi v Azerbajdžanu zanesljivo uvrstil v skupinski del lige Europa. Slovenski reprezentant je za črno-bele odigral celotno srečanje. Naj dodamo še, da smo ob koncu tekme v Bakuju videli kar štiri rdeče kartone, tri na strani domačih, izključen pa je bil tudi strelec obeh zadetkov za Beograjčane, Petar Škuletić.

Po tesni zmago doma, ko slovenski nogometni strokovnjak Matjaž Kek z Rijeko doma komaj premagal moldavskega prvaka, so pravi reški vihar uprizorili v Moldaviji. Rijeka je Sheriff premagala s kar 3:0 in se brez težav uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Miral Samardžić je odigral celotno srečanje, Goran Cvijanović pa je prišel v igro v 81. minuti.

Po dobrem začetku za Slovenijo je sledilo razočaranje. Prvič po pogledu na klop Debrecena, saj tudi tam nismo našli Daliborja Volaša in Reneja Miheliča, drugič pa še zaradi izpada madžarske ekipe. Švicarski "mladi fantje" so bili premočni.

Berić igral, a izpadel

Neuspešen je bil z Rapidom tudi Robert Berić, ki je odigral celotno srečanje, a se ni vpisal med strelce. Rezultat 3:3 na povratnem srečanju je bolj ustrezal finski ekipi HJK.

Potem ko je italijanski Inter glavnino dela opravil že prejšnji teden na Islandiji, je trener Walter Mazzari premešal ekipo. Samir Handanović je pristal na klopi za rezerviste, Rene Krhin pa se na žalost kljub lahkemu nasprotniku ni znašel niti med osemnajsterico igralcev. Pri Milančanih, ki so na drugi tekmi zmagali s 6:0, skupno 9:0, je blestel mladi Hrvat Mateo Kovačić, ki je dosegel hat-trick.

Brez težav se je napredovanja v skupinski del veselil tudi Villarreal, ki je s skupnim izidom 7:0 izločil Astano. Bojan Jokić ni bil v kadru rumene podmornice.

Ne spreglejte