Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 10. 2010,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 12.54

8 let

Kek vpoklical tudi Vučkiča in Škarabota

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor slovenske nogometne izbrane vrste Matjaž Kek je med 23 kandidatov za oktobrska kvalifikacijska izpita uvrstil tudi Harisa Vučkiča (Newcastle) in Matijo Škarabota (Gent).

Selektor Slovenije, udeleženke letošnjega svetovnega prvenstva na jugu Afrike, je v kader za obe oktobrski tekmi vpoklical 23 igralcev. Večina izmed njih bo v nedeljo zvečer prestopila prag hotela Primus na Ptuju in se udeležila repezentančnega zbora. Prvič sta vpoklic prejela mladi zvezni igralec Newcastla Haris Vučkič in levi bočni branilec Genta Matija Škarabot, na seznamu pa se je namesto Aleksandra Šelige, ki pri rotterdamski Sparti v zadnjem času sedi le na klopi za rezervne igralce, znašel vratar Jan Koprivec. Mladi reprezenant čaka na priložnost pri Udineseju, kjer je vloga prvega vratarja zaupana starejšemu rojaku Samirju Handanoviču, z naskokom najboljšemu slovenskemu vratarju. Med najboljše se po odpravljeni poškodbi gležnja vrača Nejc Pečnik, ki je minuli konec tedna že odigral tekmo v dresu Nacionala.

Kek: Cilj je šest točk

Slovensko reprezentanco čakata dve preizkušnji. Osmega oktobra bodo v Stožicah gostovali Ferski otoki, štiri dni kasneje se bo Kekova četa predstavila v estonski prestolnici. "Po dobri igri v Beogradu je naš cilj v teh dveh tekmah osvojiti šest točk. To bi nam zagotovilo boljše izhodišče pred odločilnimi tekmami v prihodnjem letu," ne skriva ciljev Matjaž Kek, ki bo svoje izbrance na obe tekmi pripravljal na Štajerskem. Slovenska reprezentanca bo do srede trenirala na Kidričevem, zadnji trening pa bo v četrtek opravila v Stožicah. "Že po tekmi z Avstralijo, ko smo otvorili Stožice, sem povedal, da je Slovenija poleg Maribora dobila še en dom, kjer lahko računa na izvrstno podporo navijačev. Zato sem prepričan, da lahko tudi tokrat, kljub manj atraktivnemu nasprotniku, pričakujemo pravo podporo s tribun. Navsezadnje si to ta reprezentanca več kot zasluži," meni 49-letni slovenski selektor, ki bo skušal uvodno zmago v kvalifikacijah za EP 2012 uloviti proti, vsaj na papirju, najlažjemu tekmecu. Ferci so v Ljubljani že gostovali. Pred devetimi leti so za Bežigradom podpisali predajo tedanji Katančevi ''zlati'' generaciji (0:3).

Ne spreglejte