Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 2. 2012,
16.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tomaž Kavčič

Četrtek, 16. 2. 2012, 16.05

7 let, 12 mesecev

Kavčič izgubil Krhina in Vučkića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor mlade izbrane vrste Tomaž Kavčič je predstavil seznam 20 kandidatov za prijateljsko srečanje z Norveško. Največ težav mu povzročajo poškodbe branilcev, ostal je tudi brez Krhina in Vučkića.

Kavčičevi izbranci so se od leta 2011, ki jih je v rezultatskem smislu prinesel veliko lepega, poslovili v Novi Gorici. V Športnem parku bodo vstopili tudi v leto 2012, saj se bodo konec februarja pomerili z norveškimi vrstniki prav v mestu ''vrtnic''. Selektor Tomaž Kavčič je pred srečanjem naletel na nekaj ovir. Zaradi poškodb sta predčasno odpovedala sodelovanje obrambna stebra Nejc Mevlja (HiT Gorica) in Antonio Delamea Mlinar (Olimpija). Prvi lahko zaradi zahtevne operacije kolena že pozabi na tekmovalno sezono 2011/12, v najboljšem primeru pa bi se lahko vril jeseni. Poleg branilca Novogoričanov, ki je usodno poškodbo staknil v prometni nesreči, pa se daljši počitek obeta tudi mlademu nogometašu Olimpije. ''Po vrnitvi ima spet astroskopijo meniskusa, tako da nanj ne morem računati,'' se je z nevšečno okoliščino sprijaznil selektor mlade reprezentance. Zaradi pomanjkanja tekmovalne forme Nemanje Mitrovića, ki je v zadnjem času na stranskem tiru pri Bologni, je v reprezentanco vpoklical tudi Mateja Rapnika. Branilec Interblocka, pred leti se je mudil tudi na Škotskem, je že star znanec reprezentančnih selekcij. Jeseni se je vrnil po poškodbi križnih vezi, selektor Kavčič pa ga je spremljal po treh tekmah. ''Z njegovo pomočjo bomo pokrpali obrambo,'' je pojasnil Kavčič.

V dogovoru s selektorjem članskem reprezentance to pot ne bo računal na Reneja Krhina in Harisa Vučkića, ko pa bo šlo za kvalifikacijske točke, Slovenija je na dobri poti, da si zagotovi dodatne kvalifikacije za EP 2013 v Izraelu, pa naj bi imel prednost Kavčič. Slovenska mlada reprezentanca bo v začetku junija odigrala tekmi z Malto in Finsko (obe doma), prijateljski obračun z Norveško pa ji bo v veliko pomoč, saj gojijo ''vikingi'' podoben slog kot Finci in Švedi, ki so v isti skupini kot Kavčičevi izbranci.

Ne spreglejte