Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 2. 2014,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 28. 2. 2014, 14.19

8 let

Katanec znova pozdravlja Iličića, Matavža, Krhina …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovensko nogometno reprezentanco sredi prihodnjega tedna čaka prva prijateljska tekma leta 2014. Znan je seznam igralcev, na katere Srečko Katanec računa proti Alžiriji.

Selektor je danes objavil seznam enaindvajsetih reprezentantov, kjer so po počitku proti Kanadi tudi Josip Iličić, Bojan Jokič, Rene Krhin in Tim Matavž, medtem ko bo prosto namenil "Japoncema" Milivoju Novakoviću in Zlatanu Ljubijankiću.

Slovenija ima z Alžirijo dobre izkušnje, saj imajo tokratni nasprotniki vrste Srečka Katanca prav posebno mesto v slovenski zgodovini. Prva zmaga na svetovnem prvenstvu je prav gotovo prelomnica, ki je slovenski nogometni navdušenci zlepa ne bodo pozabili. Tokrat se bosta reprezentanci srečali v okviru priprav, Alžirci na svetovno prvenstvo, Slovenija pa na začetek kvalifikacij za EP 2016, ki se začnejo septembra.

"Od tekme s Kanado je minilo že nekaj časa, zato bo dobro, da se ponovno vidimo s fanti in da ocenimo, v kakšnem stanju so," je ob objavi seznama povedal Katanec, ki bo v Blidi računal na preverjene igralce.

Ponovno sta v kadru tudi Gregor Balažic in Miral Samardžič, ki ju je Katanec prvič vpoklical proti Kanadi, po poškodbi pa je pod polno obremenitvijo začel trenirati tudi Valter Birsa, ki spet kandidira za nastop tudi v klubskem dresu.

Katanca lahko brez dvoma veseli dobra forma reprezentantov, ki so nastopali v evropski ligi, Josip Iličić je namreč spet dosegel zadetek za Fiorentino, medtem ko se je med strelce prav tako vpisal Roman Bezjak, njegov Ludogorec pa je izločil rimski Lazio.

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju ter se z ljubljanskega letališča v torek odpravila proti Alžiru, od tam pa v Blido. Tekma z Alžirijo se bo v sredo začela ob 18. uri.

Ne spreglejte