Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
27. 1. 2013,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Dedić Zlatan Ljubijankić Josip Iličić Kevin Kampl Andraž Kirm

Nedelja, 27. 1. 2013, 17.47

8 let

Katančevi izbranci zadevali in podajali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi ta konec tedna so slovenski reprezentanti na delu v tujini zadevali. Med strelce so se vpisali Milivoje Novaković, Tim Matavž in Josip Iličić.

Samir Handanović: Še tretjič v zadnjih štirih prvenstvenih krogih je Inter izgubil v nedeljo, ko je gostoval v Palermu in klonil z 0:1. Slovenski vratar se je izkazal z dvema bravuroznima obrambama in bil ob koncu tekme najbolje ocenjeni igralec Milančanov, ki so vse bolj oddaljeni od mest, ki vodijo v Evropo, medtem ko so možnosti za ligo prvakov praktično že izgubili.

Jan Oblak: V portugalskem prvenstvu je Rio Ave doma premagal Beiro Mar z 2:1. Ljubljančan je bil v vratih domače ekipe od prve do zadnje minute. Rio Ave ostaja na osmem mestu in se bori za Evropo.

Mišo Brečko: Kölnu je v boju za preboj v prvo nemško ligo spet spodrsnilo. Proti Münchnu 1860 je remiziral z 1:1 pred domačimi navijači in ima zdaj za tretjim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije za napredovanje, točko zaostanka in tudi tekmo več od Kaiserslauterna, ki je trenutno tretji. Do konca prvenstva so še trije krogi. Brečko je tudi tokrat igral 90 minut, a se ni najbolj izkazal.

Boštjan Cesar: V prvi italijanski ligi je Chievo doma izgubil proti Genoi z 0:1. Ljubljančana ni bilo v domačem moštvu.

Branko Ilić: V ciprski ligi za prvaka je Anorthosis, ki je očitno v zelo slabi formi, doživel katastrofo na gostovanju pri Omonii Nikoziji in izgubil z 0:4. Ljubljančan je igral vso tekmo v gostujoči ekipi.

Bojan Jokić: V prvi italijanski ligi je Chievo doma izgubil proti Genoi z 0:1. Kranjčan je bil na klopi domače ekipe, a ni dobil priložnosti za igro.

Dominic Maroh: Köln je v drugi nemški ligi pred domačimi navijači remiziral proti Münchnu 1860 z 1:1, slovenski reprezentant pa je igral 90 minut.

Andraž Struna: V drugi poljski ligi je Cracovia zmagala z 2:0 v gosteh pri Bogdanki Leczni. Strune tokrat ni bilo v moštvu gostov.

Marko Šuler: V prvi poljski ligi je vodilna Legia v gosteh pri Piast Gliwici remizirala brez zadetkov. Izkušenega slovenskega branilca tudi tokrat ni bilo v moštvu gostov.

Armin Bačinović: Po več kot mesecu dni je dobil priložnost za igro v dresu Hellasa Verone v drugi italijanski ligi in se izkazal. Hellas je premagal Ascoli v gosteh s kar 5:0, Mariborčan pa je v gostujočih vrstah zelo dobro igral od prve do zadnje minute.

Valter Birsa: Vrnil se je po poškodbi, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni akciji. Pri porazu Torina pred domačimi navijači v prvi italijanski ligi z 0:2 proti Juventusu je v igro vstopil sedem minut pred koncem, ko so gostje vodili še z 1:0.

Kevin Kampl: Podal je za zadnji gol pri četrti zaporedni zmagi Red Bull Salzburga v prvi avstrijski ligi. Salzburžani so s 3:1 premagali Rapid na Dunaju. Mladi slovenski vezist je igral vso tekmo.

Andraž Kirm:* Njegov Groningen je v Eindhovnu proti PSV v prvi nizozemski ligi doživel visok poraz z 2:5, Ljubljančan pa je bil med najboljšimi v gostujočih vrstah. Podal je namreč za oba gola gostov. Igral je 90 minut. Kirm je v tej sezoni prispeval pet podaj za zadetke Groningena. Zanimivo, vseh pet v zadnjih petih krogih.

Rene Krhin: Bologna je v prvi italijanski ligi remizirala proti Atalanti v Bergamu z 1:1. Krhin tokrat ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na gostujoči klopi.

Josip Iličić:* Kranjčan je veliki rešitelj Palerma v tej sezoni. Pred tedni je kazalo, da se bodo Sicilijanci zagotovo preselili v drugo ligo, zdaj so prvič skočili na mesto, ki zagotavlja obstanek. Trenutno so namreč 17. V nedeljo so doma gostili Inter in ga premagali z 1:0, edini gol na tekmi pa je zabil prav slovenski vezist, ki je Handanovića v vratih Milančanov premagal po desetih minutah igre s strelom z roba kazenskega prostora. Slaba novica za Palermo je, da je Iličić, ki je zadel še na peti tekmi zapored, tudi na tej tekmi predčasno odšepal z igrišča. Zelenico je zapustil po 72 minutah igre. Bo za zadnje štiri tekme Palerma, ki ga čaka krčevit boj za obstanek v ligi, nared? Iličić je trenutno pri desetih prvenstvenih golih v tej sezoni, nedeljski gol pa je bil njegov jubilejni 20. v elitni italijanski ligi.

Jasmin Kurtić: Tudi tokrat je bil izjemno pomemben člen Palerma, ki je v prvi italijanski ligi premagal Inter z 1:0 pred domačimi navijači. Igral je vso tekmo.

Dejan Lazarević: V drugi italijanski ligi je Modena premagala vodilni Sassuolo z 2:1. Lazarević je igral vso tekmo in bil zelo soliden.

Aleksander Radosavljević: V prvi nizozemski ligi je njegov VVV Venlo igral proti nekdanjemu klubu izkušenega slovenskega vezista, ADO Den Haagu, in remiziral z 1:1. Radosavljević je igral vso tekmo.

Zlatko Dedić: Bochum je še tretjič zapored v drugi nemški ligi zmagal in se rešil pred izpadom v tretjo ligo. Po treh golih, ki jih je zabil v zadnjih dveh krogih, se Koprčan tokrat pri zmagi nad Sandhausnom v gosteh z 1:0 ni vpisal med strelce, čeprav je igral 90 minut.

Tim Matavž: Slovenski napadalec je strelski post, ki je trajal več kot tri mesece, prekinil na tekmi proti svojemu nekdanjemu moštvu, v dresu katerega se je uveljavil. PSV je v Eindhovnu s 5:2 premagal Groningen, serijo zadetkov na štadionu Philips pa je odprl prav 24-letni primorski napadalec, ki je zadel že po štirih minutah igre. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute. To je bil njegov enajsti prvenstveni gol sezone, s katerim je izenačil strelski izkupiček v prvenstvu v dresu PSV-ja iz minule sezone.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija še naprej navdušuje v prvi japonski ligi. Tokrat je zabeležila peto zaporedno zmago in je trenutno vodilna. S kar 4:0 je v gosteh odpravila Kashiwo Reysol. Ljubijankić, ki je pred tem zadel na treh tekmah zapored, se tokrat ni vpisal med strelce, a je bil zelo dober. Podal je za drugi gol gostov in izsilil enajstmetrovko, po kateri so gostje prišli do tretjega gola.

Milivoje Novaković: Bil je junak zmage Omiye Ardije nad Kashiwo Reysol s 4:0 v gosteh v prvi japonski ligi. Najprej je po 19 minutah igre zabil za vodstvo gostov z 1:0, potem pa v 55. minuti zadel še za 3:0, ko je hladnokrvno realiziral najstrožjo kazen. Trenutno je pri treh prvenstvenih golih v tej sezoni.

Ne spreglejte