Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 9. 2008,
8.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 8.08

8 let, 5 mesecev

Kalin: Vsak ima svoje skrbi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Izbranci Pavla Pinnija bodo v sredo v Ajdovščini pričakali vodilne Domžalčane. Bodo slednji po dveh zaporednih porazih (z Livarjem in Ptujčani) prekinili nevšečni niz? Peter Kalin meni, da ne ...

Prvoligaški nogometni igralci, podobno kot tudi na zelenicah v najmočnejših evropskih državah, ne poznajo počitka. V sredo bodo na sporedu tekme 10. kroga PrveLige Telekom Slovenije. V Ajdovščino prihajajo vodilne Domžale ... ''Na vsaki tekmi gremo na zmago, pa naj bo to tekma proti prvi ali zadnji ekipi. Resda so Domžale v zadnjih sezonah v Ajdovščini zelo uspešne, a kot vedno gledamo le nase. Potrebujemo tri točke, o tem ni dvoma. Domžale spoštujemo, hkrati pa jih ne podcenjujemo ali precenjujemo,'' je povedal za Sportal Peter Kalin, ki je le stežka prebolel sobotni poraz v 54. severnoprimorskem derbiju v Novi Gorici. ''Pričakovali smo veliko več, to je potrebno priznati. Zdaj je tekma že za nami. Moramo gledati naprej, čakajo nas Domžalčani,'' je prepričan zvezni igralec, ki je storil prve nogometne korake prav v Ajdovščini.

Kako zadovoljen bo Zatkovič?

Izbranci Roberta Pevnika so slovensko nogometno javnost pred tednom dni presenetili s prepričljivim domačim porazom proti Livarju, nič kaj bolj prepričljivi pa niso bili niti štiri dni kasneje na Ptuju, ko jih je Labod Drava nadigrala z gladkih 3:0. Predstavlja rezultatska kriza ''ravbarjev'' vodo na ajdovski mlin? ''Kaj pa vem. Vsak ima svoje skrbi. Domžalčani imajo svoje, mi pa svoje. Zato raje obeh porazov Domžal ne bi komentiral. Moramo gledati predvsem nase in zmagati.'' Nekdanji slovenski reprezentant do 19 let se že veseli srečanja z velikim prijateljem Mitjo Zatkovičem, ki je pred začetkom sezone iz Ajdovščine prestopil v mesto ob Kamniški Bistrici. ''Obdržala sva redne stike. Povedal je, da je zadovoljen v Domžalah. Upam, da bo po sredini tekmi malce manj,'' je malce v šali, malce zares povedal 26-letni Ajdovec, ki se je v minuli sezoni zaradi domnevnega nešportnega dogajanja na gostovanju v Lendavi znašel v središču zanimanja, nato pa mu je krovna nogometna zveza po pritožbi le zmanjšala (pre)strogo kazen.

Brez težav z burjo?

Ajdovci so, podobno kot Labod Drava, ki je v minulem krogu preprečila Domžalam, da bi v tej sezoni ostale edino neporaženo prvoligaško moštvo, odigrali tekmo manj. Prestavljen dvoboj 8. kroga PrveLige Telekom Slovenije med Primorjem in Ptujčani bo odigran 12. oktobra. Bo burja pokazala zobe tudi v sredo, ko naj bi se po predvidevanju ajdovskih nogometašev na osrednjem mestnem štadionu zbralo okrog 500 gledalcev? ''Malce bo že pihljalo, a vendarle bolj narahlo. Vsekakor ne bo tako močne burje kot je bila proti Ptujčanom. Pa tudi tiste smo bili vajeni. Takrat niti ni pihalo s tolikšno hitrostjo, bili so le posamezni sunki. Tokrat ne bo podobnih težav,'' je še dodal Kalin in potrdil, da bo trener Pavel Pinni proti Domžalčanom računal na vse svoje izbrance.

Ne spreglejte