Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 11.08

6 let, 7 mesecev

Kako so vijolice ovenele v Halozah, biser Olimpije pa zatresel evrogol? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije so z zmago v derbiju v Novi Gorici povišali prednost pred tekmeci, branilec naslova Maribor pa si je nespretno privoščil spodrsljaj v Zavrču. Oglejte si vrhunce vseh srečanj.

Ljubljanski klub ne pozna poraza. V Novi Gorici je zmagal že sedmič zapored v Prvi ligi Telekom Slovenije, prednost pred najbližjim zasledovalcem pa je povišal na štiri točke. Olimpija je ugnala Gorico s 3:0 in kot prva v tej sezoni preprečila vrtnicam, da bi na tekmi dosegli vsaj zadetek. Na srečanju, ki je minil v premoči gostiteljev v prvem polčasu, a tudi neučinkovitosti pred vrati zeleno-belih, sta izstopala dvakratni strelec Rok Kronaveter in novopečeni reprezentant Nik Kapun, ki je po vstopu v igro v drugem polčasu zablestel z mojstrskim strelom z razdalje in odločil zmagovalca derbija desetega kroga.

Mariborčani so načrtovali, da bodo v Zavrču nadaljevali zmagoviti niz pod vodstvom Krunoslava Jurčića, a so se ušteli. Čeprav so v Halozah dosegli kar tri zadetke, Zavrč pa nobenega, so izgubili. Sami so si porinili nož v hrbet, saj so dosegli dva avtogola. Po srečanju, ki je zaradi nezadovoljstva navijačev in prekinitev trajalo več kot dve uri, so 13-kratni državni prvaki opozorili na nešportno vedenje vratarja Zavrča Pavola Bajze. Slovak naj bi provociral privržence Maribora, kar je po dvoboju poudaril tudi kapetan vijolic Marcos Tavares.

Vodstvo Maribora je v nedeljo v sporočilu za javnost ostro obsodilo nekatere. "Žal je nogomet v sobotnem večeru v Zavrču dobil velik udarec, ki pomeni poraz drugačnih razsežnosti," so zapisali in opozorili na nedostojno obnašanje vratarja Zavrča, ki naj bi izzival navijaško skupino Viole, hkrati pa z domače klopi dobival glasna in nedvoumna navodila, kako naj s padcem pretenta sodnike, češ da ga je zadel predmet iz navijaškega sektorja za golom. "Tretji polčas" v Zavrču že dviguje prah, trener Jurčić pa je priznal, kako so si njegovi izbranci prvič v njegovi trenerski karieri na eni tekmi zabili kar dva avtogola. Njegov stanovski kolega pri Zavrču Slavko Matić je poudaril pomoč sreče. "Srečo si moraš znati zaslužiti," je povedal Srb.

Dvoboja v Celju in Novem mestu sta se končala brez zmagovalcev. Iztok Kapušin tako v knežjem mestu še čaka na prvo prvoligaško zmago, Krka pa nadaljuje s skromno statistiko točk, osvojenim na domačem Portovalu. Krško pogreša zmago že osem krogov, Rudar pa je z novo točko zadržal šesto mesto.

Olimpija je edini poraz v tej sezoni doživela proti Domžalam, ki jim po desetih krogih beži za šest točk. Elsnerjeva zasedba je začela marljivo nabirati tudi točke na domačih tekmah, na lestvici pa se je približala drugouvrščeni Gorici le na dve točki zaostanka. Za zmago proti "skrivnostnim" Koprčanom, ki še nočejo javno spregovoriti o vodstvenih spremembah, je zadoščal zadetek Matica Črnica. Z njim so Domžale njegovemu nekdanjemu klubu iz mesta ob Dravi ušle na štiri točke razlike. V sredo bo Črnic, podobno velja tudi za njegovega soigralca Dejana Trajkovskega, gostoval na štadionu, ki ga pozna na potankosti. Vrnil se bo v Ljudski vrt.

Ne spreglejte